Ik ben Blij! – Ingrid Godon, een verhaal van Nellie en Cezar

Ik gaf in mijn vorige review aan dat het mij opviel dat ik toevallig achter elkaar twee prentenboekjes van Ingrid Godon voorlas aan mijn zoontje. Ik kende haar naam eerlijk gezegd nog niet en het internet leerde me dat zij toch echt al in 1981 begon met illustraties maken en sindsdien al meerdere bekroningen heeft mogen ontvangen. Dat blijkt allemaal wel in België te zijn, dus ik vind dat ik me niet schuldig hoef te voelen dat ik nog niet wist wie zij is. Deze review gaat over ‘Ik ben Blij!’.

ik ben blij

Ik ben blij!

Nellie en Cezar vervelen zich. Dan staat Fons voor de deur, wat een verrassing! Nellie en Cezar trekken hun jas aan. De vriendjes gaan samen op stap. Een kleurrijk prentenboek over herkenbare gevoelens: boosheid, vreugde, angst, verdriet, verbazing en nog zoveel meer. Een unieke samenwerking tussen de bekroonde talenten Ingrid Godon en Bette Westera. Ik ben blij!

ik ben blij

Hé, daar is kikker!

Waar de titel “Ik ben blij!” vandaan komt, kon ik niet zo gauw in het boekje terugvinden. Ik vond dat de negatieve gevoelens de overhand leken te hebben. Maar dat geeft niet, dat hoort ook bij het leven. Mijn zoontje werd wel blij, bij het zien van Kikker. Ook al was het niet dé Kikker uit zijn mooiste voorleesboek Maar ik snapte wel waarom hij dat dacht, in dit verhaal had de kikker Cezar toevallig ook nog eens een trui aan in de kleuren van de bekende zwembroek van onze Nederlandse vriend.

Van dit prentenboekjes uit België waren de illustraties sprekend en levendig, net zoals bij Mijn handen dansen en mijn mondje is een rondje. Zonder dat ik me tijdens het voorlezen realiseerde dat ze van onze benedenburen afkomstig waren. Had ik bij allebei de boekjes het gevoel alsof het van oorsprong oude boekjes waren waarvan een herdruk is gemaakt. Zal dat komen door bepaalde woorden die we niet in Nederland gebruiken (zoals schavuit)? Ach ik ben blij!

Specificaties ik ben blij

Auteur: Ingrid Godon | Uitgever: Lannoo | 9789401446822 | oktober 2017 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

ik ben blij
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.