Mijn handen dansen en mijn mondje is een rondje

In Mijn handen dansen en mijn mondje is een rondje, worden de illustraties levendig weergegeven. Een peutermeisje voert allerlei “oefeningen” uit onder toeziend oog van verschillende diertjes. “Met je handjes klappen, op tafel trommelen en dag zwaaien. En wat kan je met je mondje allemaal doen? Een kusje geven, toeteren als een indiaan en ijsjes likken! Doe jij het kind in dit boek na?”

Mijn handen dansen en mijn mondje is een rondje

Aan twee bladzijdes van Mijn handen dansen en mijn mondje is een rondje heb ik niet zoveel aandacht besteed tijdens het voorlezen. Want dat zijn juist net dingen die ik mijn zoontje níét wil aanleren. Het plaatje waarbij het meisje in haar handen klapt op haar fietsje… Mijn zoontje is van zichzelf nogal een stuntman. Ik heb hem onlangs wijs weten te maken dat je áltijd twee handen aan het stuur moet houden, ook als je stil staat. En de andere is die waarbij het konijntje poep en scheet en plas zo vies vindt dat het wegrent. Mijn zoontje zit in een serieuze fase en neemt dit soort grapjes letterlijk. Ik ben blij dat hij het laatst juist niet vies vond nadat hij voor het eerst op het potje plaste!

Mijn handen dansen en mijn mondje is een rondje
Mijn handen dansen en mijn mondje is een rondje

De leukste bladzijden

De OOOOOOOO zingen voor de spiegel. Dat hebben we wel letterlijk gedaan net als Mijn handen dansen en mijn mondje is een rondje. Dat werd uiteindelijk gekke bekken trekken en de grootste lol natuurlijk. In het boekje werd ook nog gezwaaid. Daar eindigden wij ook mee.

Specificaties Mijn handen dansen en mijn mondje is een rondje

Uitgever: de Eenhoorn | Auteur: Riet Wille | Co-auteur: Ingrid Godon | 9789462913981 | april 2019 | 36 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Mijn handen dansen en mijn mondje is een rondje

Nationale Voorleesdagen

Mijn handen dansen en mijn mondje is een rondje
Mijn handen dansen en mijn mondje is een rondje is een van de prentenboek top tien

De volledige lijst prentenboek top 10: Staat er een link dan kun je doorklikken naar de volledige review!

 • Coco kan het! (Uitgeverij Gottmer)
  Geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen
 • De jongen en de walvis (Uitgeverij Lemniscaat)
  Geschreven en geïllustreerd door Linde Faas
 • Dit is uil (Veltman Uitgevers)
  Geschreven door Libby Walden, geïllustreerd door Jacqui Lee en vertaald door Ellen Hosmar
 • Eén voor jou, twee voor mij (Uitgeverij Gottmer)
  Geschreven en geïllustreerd door Jörg Mühle, vertaald door J.H. Gever
 • Kom je mee? (Rubinstein)
  Geschreven door Sjoerd Kuyper en geïllustreerd door Grootzus
 • Mijn handen dansen en mijn mondje is een rondje (De Eenhoorn Uitgeverij)
  Geschreven door Riet Wille en illustraties door Ingrid Godon
 • Naar de wolven (Uitgeverij Querido)
  Geschreven door Anna Woltz en geïllustreerd door Dieter Schubert en Ingrid Schubert
 • Op weg (Uitgeverij Querido)
  Geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers
 • Petra (Flamingo – BBNC Uitgevers)
  Geschreven en geïllustreerd door Marianna Coppo, vertaald door Denise Bos
 • Wat rijmt er op stoep? (Uitgeverij Leopold)
  Geschreven en geïllustreerd door Harmen van Straaten
footer5

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.