Levenskunst voor kinderen van 3 tot 103 jaar door Elles

Levenskunst, voor kinderen van 3 tot 103 jaar. Grappige titel toch? Dat vond ik ook. En waar gaat het dan uiteindelijk over? Levenskunst vertelt je hoe je beter in het leven staat en hoe je er elke dag opnieuw het beste van maakt. Dit boek staat vol waargebeurde verhalen, crea-tips, ideeën en foto’s om jouw leven leuker te maken! Dat staat op de achterkant van het boek. Nou, ik ben benieuwd!.

levenskunst voor kinderen van 3 tot 103

Levenskunst van 3 tot 103: oproep aan het kind in jezelf

Veerle Koninckx roept ons allen, van 3 tot 103, op om onze levenskunst in te zetten. Daar hebben we volgens haar allemaal talent voor. Levenskunst is de kunst die vertelt hoe je beter in het leven kunt staan en hoe je er elke dag opnieuw het beste van kunt maken. Het gaat ook over je houding tegenover jezelf en tegenover anderen. Daarom heeft ze het boek Levenskunst voor kinderen van 3 tot 103 gemaakt. Veerle Koninckx, zelfvernoemd eeuwig kind, wil jouw leven leuker en gemakkelijker maken. Dit boek biedt verhalen, ideeën en tips om dat te realiseren.

kunst met handen en voeten

Speelsheid gecombineerd met wijze woorden

De eerste bladzijde die ik opensla in Levenskunst voor kinderen van 3 tot 103 is spelen met eten. Mooie kunstwerkjes en ze toveren een glimlach op mijn lippen. Wat mooi eigenlijk. En uiteraard gaan kinderen dit lekker opeten. Nog gezond en voedzaam ook. En wat een wijze woorden “als iemand zijn of haar echte kleuren aan jou toont, probeer ze dan niet te overschilderen’ of wat dacht je van “we kunnen niet beslissen wat we voelen, we kunnen wel beslissen hoe we ermee om gaan.

levenskunst voor kinderen van 3 tot 103

Levenskunst voor kinderen van 0 tot 103: één en al inspiratie.

Het boek levenskunst voor kinderen van 3 tot 103 jaar geeft ook aan hoe je je creativiteit kan ontwikkelen en (weer) meer vrijheid van geest te krijgen. Door bijvoorbeeld het bos in te trekken en babbelen ook als een talent te zien. Vlindervoeten had ik nog nooit van gehoord, maar nu dus wel.

Levenskunst voor kinderen gaat ook over boosheid en andere emoties. De verhalen worden verteld door kinderen en volwassenen en zijn inspirerend. Vooral de foto’s van kunstwerkjes vond ik prachtig. En wat vind je ervan om rommelgedachten (negatieve gedachten) en de vuilnisbak te gooien. Briljant toch? En er zit ook een ‘pauzeblad’ in. Die is grappig, maar ga ik nu niet verder verklappen. Dat zou een spoiler zijn. En natuurlijk ontbreken ook de wc-rolletjes niet. Wist je dat er naast een baaldag, ook een straaldag bestaat?. Tot slot heb je uiteraard de mogelijkheid om zelf je levenskunst te creëren. Al ben je een kind van 3 of 103, het maakt niet uit. We hebben het allemaal in ons.

kunst met eten

Jij bent bijzonder

In Levenskunst voor kinderen van 3 tot 103 jaar eindigt Veerle Koninckx met de woorden: Laten we de sprankelende levenskunstenaar in jou en in elk ander kind koesteren! jij bent bijzonder en de wereld heeft je nodig, precies zoals jij bent, met al je talenten en mogelijkheden. En laten we dat advies ter harte nemen. Levenskunst van 3 tot 103 jaar kan je in ieder geval daartoe inspireren.

Soms overlappen onze interesses en leeskeuzes en zo ook met dit boek. Reviewer Delicia heeft namelijk ook een review geschreven over Levenskunst het boek

Specificaties Levenskunst voor kinderen

Uitgeverij: Clavis | Auteur: Veerle Koninckx | 9789044838985 | augustus 2020 |192 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

levenskunst voor kinderen van 3 tot 103
Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.