Mijn mooiste voorleesboek van Kikker

Ik bof dat ik een Kikker ben, dacht Kikker blij. Ik wil nooit iets anders zijn! En van plezier maakte hij een enorme sprong, zoals alleen een kikker dan kan. Kikker is een vriend voor alle kinderen. Een oer-Hollandse held, over de hele wereld geliefd en hij blijft altijd jong! Hij maakt zoveel mee, samen met zijn vriendjes Eend, Haas, Rat, Varkentje en natuurlijk Beertje. Dat viert hij in dit dikke Mijn mooiste voorleesboek van Kikker vol verhalen. Een gastblog door Delicia.

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker

Het jaar van Kikker

Op 5 februari 2019 begon het Chinese Nieuwjaar. Elk nieuwe jaar wordt een Chinees teken gelinkt aan de zodiak (ook wel dierenriem genoemd). De twaalf sterrenbeelden van de dierenriem draaien rond de Chinese tekens: rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en varken. Dit jaar staat in de Chinese astrologie in het teken van het varken. In Nederland is 2019 het jaar van Kikker. Kikker viert zijn 30e verjaardag en we vieren het hele jaar feest. Op 6 maart kwam de nieuwe voorleesbundel “Mijn mooiste voorleesboek van Kikker” uit.

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker

Vriendjes in Mijn mooiste voorleesboek van Kikker

Wel 168 pagina’s telt het Mijn mooiste voorleesboek van Kikker. En al zijn vriendjes komen er in voor. Ik vraag, terwijl ik “Mijn mooiste voorleesboek van Kikker” erbij pak, aan mijn zoontje van 2 jaar of hij weet wie de vriendjes van Kikker zijn. Hij noemt vervolgens ongeveer de hele dierenriem op. Daarna wijs ik Kikkers vriendjes aan op het plaatje aan de achterkant van het boek.

Haas die heel veel weet, boeken kan lezen en altijd goede raad heeft, Varkentje die lekkere taarten bakt en daarmee voor een lekker einde zorgt in bijna ieder Kikkeravontuur, Rat die altijd een oplossing weet en als hij niet op reis is, in zijn tent bij de rivier woont, Eend, die het liefst altijd bij Kikker wil zijn, een beetje kattig kan doen, maar meestal zo lief is dat je als groene Kikker gemakkelijk verliefd op haar kunt worden en Beertje, die op een dag door Kikker wordt gevonden en bij hem mag wonen en alle vriendjes zijn meteen dol op hem.

De avonturen

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker staat vol met avonturen van Kikker. In het ene verhaal wordt Kikker benoemd tot held, in een ander verhaal deelt hij zijn angst met vriendjes en in een derde zingt hij in de regen. Vriendschap, wijze levenslessen, en samen leuke dingen doen komen in “Mijn mooiste voorleesboek van Kikker” bij elkaar. Maar liefst 7 verhalen zijn verzameld in dit dikke boek. Dat zijn: Kikker en Eend (1999), Kikker is een held (1995), Kikker en Varkentje (1999), Kikker is bang (1994), Kikker is ziek (2016), Kikker vindt een schat (2002), Kikkers pannenkoekenfeest (2018).

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker

Tot slot het hoofdstuk Ik bof dat ik een kikker ben! Dat is een eerbetoon aan de in 2005 overleden Max Velthuijs waarin kort wordt verteld hoe Kikker zijn eigen boek kreeg en… het antwoord op de vraag of Kikker echt bestaat.

Fijne dertigste verjaardag, Kikker!

Specificaties Mijn mooiste voorleesboek van Kikker

Auteur: Max Velthuijs | Uitgeverij: Leopold | 168 pagina’s | Februari 2018 | 9789025877002 | Meer informatie vind je hier 

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en in het dagelijks leven werk ik in de zorg. Sinds eind 2016 ben ik moeder van mijn zoontje. Op de dagen dat ik vrij ben, ben ik vaak samen met hem buiten te vinden. Bijvoorbeeld hardlopend naast mijn zoontje, want sinds deze zomer kan hij zonder zijwieltjes fietsen! In de avonduren maak ik, na het voorleesritueel bij mijn zoontje, graag tijd om te schrijven. Al een aantal jaar zit ik in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schrijf niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vind het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.