Mijn mooiste voorleesboek van Kikker, een prentenboek vol mooie verhalen

Ik bof dat ik een Kikker ben, dacht Kikker blij. Ik wil nooit iets anders zijn! En van plezier maakte hij een enorme sprong, zoals alleen een kikker dan kan. Kikker is een vriend voor alle kinderen. Een oer-Hollandse held, over de hele wereld geliefd en hij blijft altijd jong! Hij maakt zoveel mee, samen met zijn vriendjes Eend, Haas, Rat, Varkentje en natuurlijk Beertje. Dat viert hij in dit dikke Mijn mooiste voorleesboek van Kikker vol verhalen. Een gastblog door Delicia.

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker

Het jaar van Kikker

Op 5 februari 2019 begon het Chinese Nieuwjaar. Elk nieuwe jaar wordt een Chinees teken gelinkt aan de zodiak (ook wel dierenriem genoemd). De twaalf sterrenbeelden van de dierenriem draaien rond de Chinese tekens: rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en varken. Dit jaar staat in de Chinese astrologie in het teken van het varken. In Nederland is 2019 het jaar van Kikker. Kikker viert zijn 30e verjaardag en we vieren het hele jaar feest. Op 6 maart kwam de nieuwe voorleesbundel “Mijn mooiste voorleesboek van Kikker” uit.

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker

Vriendjes in Mijn mooiste voorleesboek van Kikker

Wel 168 pagina’s telt het Mijn mooiste voorleesboek van Kikker. En al zijn vriendjes komen er in voor. Ik vraag, terwijl ik “Mijn mooiste voorleesboek van Kikker” erbij pak, aan mijn zoontje van 2 jaar of hij weet wie de vriendjes van Kikker zijn. Hij noemt vervolgens ongeveer de hele dierenriem op. Daarna wijs ik Kikkers vriendjes aan op het plaatje aan de achterkant van het boek.

Haas die heel veel weet, boeken kan lezen en altijd goede raad heeft, Varkentje die lekkere taarten bakt en daarmee voor een lekker einde zorgt in bijna ieder Kikkeravontuur, Rat die altijd een oplossing weet en als hij niet op reis is, in zijn tent bij de rivier woont, Eend, die het liefst altijd bij Kikker wil zijn, een beetje kattig kan doen, maar meestal zo lief is dat je als groene Kikker gemakkelijk verliefd op haar kunt worden en Beertje, die op een dag door Kikker wordt gevonden en bij hem mag wonen en alle vriendjes zijn meteen dol op hem.

De avonturen

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker staat vol met avonturen van Kikker. In het ene verhaal wordt Kikker benoemd tot held, in een ander verhaal deelt hij zijn angst met vriendjes en in een derde zingt hij in de regen. Vriendschap, wijze levenslessen, en samen leuke dingen doen komen in “Mijn mooiste voorleesboek van Kikker” bij elkaar. Maar liefst 7 verhalen zijn verzameld in dit dikke boek. Dat zijn: Kikker en Eend (1999), Kikker is een held (1995), Kikker en Varkentje (1999), Kikker is bang (1994), Kikker is ziek (2016), Kikker vindt een schat (2002), Kikkers pannenkoekenfeest (2018).

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker

Tot slot het hoofdstuk Ik bof dat ik een kikker ben! Dat is een eerbetoon aan de in 2005 overleden Max Velthuijs waarin kort wordt verteld hoe Kikker zijn eigen boek kreeg en… het antwoord op de vraag of Kikker echt bestaat.

Fijne dertigste verjaardag, Kikker!

Specificaties Mijn mooiste voorleesboek van Kikker

Auteur: Max Velthuijs | Uitgeverij: Leopold | 168 pagina’s | Februari 2018 | 9789025877002 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Mijn mooiste voorleesboek van Kikker
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.