De eend die niet van water hield – Een Steve Small

Als je ‘De eend die niet van water hield’ ziet liggen, wil je het meteen oppakken en lezen! De tekeningen en kleuren springen in het oog. En die titel maakt wel erg nieuwsgierig: want welke eend houdt er nu niet van water?

de eend die niet van water hield

Lekker droog: de eend die niet van water hield

Eend houdt niet van water. Echt helemaal niet. Niet om erin te zwemmen, erdoor te peddelen. En hij houdt ook echt niet van regen. Op regenachtige dagen doet hij niets liever dan met een goed boek bij de open haard zitten. Maar dan op een dag komt er een gat in zijn dak. Als hij op zoek gaat naar een emmer, om het water op te vangen, komt hij een kikker bij zijn huis tegen. De kikker is verdwaald, en mag daarom warm en droog bij Eend slapen.
De volgende dag gaan ze op pad om de kikker thuis te brengen. Maar waar is zijn huis eigenlijk?  

de eend die niet van water hield

Grappige, lieve tekeningen

De eend die niet van water hield valt echt op door zijn mooie tekeningen met heldere kleuren. Deze tekeningen zijn grappig (als je goed kijkt zijn er wat grapjes verstopt), maar vooral heel erg lief. De karakters die erin voorkomen zijn lief om te zien.
En dat is ook zeker we de kracht van deze auteur-illustrator. Het boek is gemaakt door Steve Small. En die naam kwam me heel bekend voor: vorig jaar mocht ik namelijk ook een boek van hem reviewen. Dat was het boek ‘Ik blijf altijd bij jou’. (ook al zo’n lief boek)
Maar waar hij voorheen als illustrator aan de slag ging, is ‘De eend die niet van water hield’ zijn prentenboekendebuut als auteur-illustrator. Helemaal van zijn eigen hand dus! Van mij mogen er zeker nog veel meer boeken van zijn hand volgen….

de eend die niet van water hield

Het belang van vriendschap

Het centrale thema in ‘De eend die niet van water hield’ is vriendschap. Door hun zoektocht naar het thuis van Kikker, vinden ze iets waardevols: vriendschap. Vriendschap met elkaar, én met de dieren die ze onderweg tegen komen.
Wat ik ook een mooie les vind van dit boek, is dat je door de kracht van vriendschap zelfs in staat bent om je angsten te overwinnen. Want hoewel eend echt een hekel heeft aan water, heeft hij het voor zijn vriend Kikker wel over om weer en wind te trotseren. Als dat geen vriendschap is!

Specificaties De eend die niet van water hield

Auteur: Steve Small│Uitgever: Luitingh-Sijthoff │9789024593194 │februari 2021│32 pagina’s│ meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.