Omdat Ik Je Zo Graag Zie – Milja Praagman, een hartverwarmend verhaal

Omdat ik je zo graag zie is een hartverwarmend verhaal met kleurrijke prenten over de warme en liefdevolle band tussen oma en kleinkind. Oma en Bibi gaan naar de stad en Bibi ziet heel de wereld en oma, wat zou oma zien?

Omdat ik je zo graag zie

Oma worden en zijn is bijzonder. De band tussen een oma en kleinkind is anders dan dat van een moeder en kind. Als oma hoef je minder streng te zijn en minder strakke regels te hanteren. In Omdat ik je zo graag zie, neemt oma haar kleinkind Bibi mee naar de stad. Terwijl oma haar jas dicht doet voelt ze een snoepje in haar zak. Ook typisch iets voor een opa of oma, ze strooien wat rijkelijker met snoepgoed.

Met de metro gaan ze naar de stad en Bibi ziet onderweg heel veel mensen. De illustraties in Omdat ik je zo graag zie laten een mooie diversiteit aan mensen zien. Donker, licht, dik, dun, lang, kort, oud en jong. Alle tegenstellingen zijn mooi in beeld gebracht en mijn dochter vind het erg leuk om te zien en benoemen. De vrouw met rode hanekam is favoriet. Zulk haar wil ik ook mama!

omdat ik je zo graag zie

Onderweg

Onderweg in Omdat ik je zo graag zie komen ze langs een bakker, slager en snoepwinkel. Uiteraard koopt oma wat snoep omdat haar Bibi iets zoets verdient. In het museum bekijken ze daarna indrukwekkende kunst en in het park zien ze ook een diversiteit aan hondjes. Die zijn net zo verschillend van elkaar als de mensen die in dit boek voorbij komen.

Mijn favoriete pagina uit omdat ik je zo graag zie, is die waar Bibi haar letter van haar naam ziet in een mozaïekvloer op straat. Mijn dochter is nu ook heel erg bezig met haar letter herkennen en zoeken. Het woord Imagine staat in die vloer en erbij zit een duifje met een takje. Ik zie er een stille hint of verwijzing in naar John Lennon’s Imagine als vredesliedje. Maar dat is mijn eigen interpretatie. De prent die erbij zit vind ik ook gewoon prachtig.

omdat ik je zo graag zie

Het boek

Omdat ik je zo graag zie is een aangenaam voorleesboek met mooie sprekende prenten. Het is bekroond met een zilveren penseel. De diversiteit aan mensen valt meteen heel erg op. Het verhaal zelf is aandoenlijk en herkenbaar. Mijn dochter wordt er rustig van en heeft meteen veel vragen over wat ze ziet. De liefde van een oma is voor haar en mijzelf ook herkenbaar. Dat we zo’n mooie liefdevolle band kunnen en mogen herkennen is heel waardevol. Mijn omi, zoals ik haar noem, leeft ook nog dus wij hebben zelfs de rijkdom van een overgroot omi in onze familie.

Dit prentenboek Omdat ik je zo graag zie heeft ook nog een leuk grapje verborgen. Op de laatste pagina zie ik een schilderij hangen waarin een foto verwerkt is. En ik denk dat dit de echte oma en Bibi van dit verhaal zijn. Ik kan dit niet ergens terugvinden maar ik weet bijna zeker dat dit vanuit de schrijfster een leuke toevoeging is. Het voorwoord geeft een speciaal dankjewel aan de oma van Marthe en Benjamin.

Specificaties Omdat Ik Je Zo Graag Zie

Auteur: Milja Praagman | Illustraties: Milja Praagman | Uitgever: Eenhoorn | 9789462911413 | augustus 2016 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of  vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.