Maar Ik Ben Jou Niet, een novelle van Nadine Swagerman

Maar ik ben jou niet is een boek uit de reeks niet dik, niet duur, wel spannend van Kluitman-Novelles. Allemaal spannende kortere novelles met eigentijdse onderwerpen. Ideaal om cadeau te geven of krijgen. Maar ook om met elkaar uit te wisselen. Ik weet nog van vroeger dat ik fan was van een bepaalde reeks thriller/horrorboeken en ik wilde ze allemaal sparen. Daar doet mij dit ook aandenken. Alleen zijn de onderwerpen meer van het nu en worden er ook gevoelige onderwerpen in besproken.

Maar ik ben jou niet

maar ik ben jou niet nadine swagerman kluitman novelle

De 16 jarige Jamie komt terecht bij de familie Mulder nadat haar eigen moeder niet meer voor haar kan zorgen. De familie Mulder is wat vreemd en ze moet wennen. Hun dochter Mira geeft meteen een erg welkom gevoel. Mira neemt Jamie mee op sleeptouw in het gehucht waarin ze terecht is gekomen. Tegelijk laat het verleden haar niet los en leer je steeds meer over wat er allemaal in haar leven is gebeurd. In de nachten ligt Jamie wakker van alle gebeurtenissen, maar ook van het gekke geluid wat ze elke nacht uit de mysterieuze schuur hoort komen… Is ze wel veilig bij de familie Mulder?

Wat vond ik er van?

Uiteraard behoor ik officieel niet tot de doelgroep van ‘Maar ik ben jou niet’. Maar zoals eerder aangegeven ben ik al van jongs af aan fan van dunne, spannende thriller reeksen. Ook nu vond ik het heerlijk om in een avondje even in een wereld te duiken die ik daarna weer kon afsluiten. Young adult is een genre wat mij gewoon aanspreekt. Ook als echte adult. Aan de andere kant vind ik dat verhalen leeftijdloos zijn, als het gewoon goed is maakt het niet uit of je wel of niet in de bedoelde doelgroep valt.

Het valt me op dat ‘Maar ik ben jou niet’, echt een boek van nu is. Gevoelige onderwerpen die actueel zijn worden besproken zonder belerend over te komen. Tegelijk is het mysterieuze element heel verslavend en wil je blijven lezen. Ik denk dat het heel toegankelijk is, onderwerpen bespreekbaar maakt en tegelijk niet zwaar en heftig leest. Maar ik ben jou niet leest fijn weg en zorgt dat ik benieuwd ben naar de andere boeken in deze Kluitman-Novelle reeks.

Drie andere boeken uit deze reeks

Specificaties

Auteur: Nadine Swagerman | Uitgever: Kluitman | 96 pagina’s | 9789020609615 | April 2020 | Niet dik, wel spannend reeks | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

maar ik ben jou niet nadine swagerman kluitman novelle
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.