Wat ik wil zijn – over een ontevreden eekhoorn

Deze ontevreden eekhoorn in het boek ‘Wat ik wil zijn’ komt je vast heel bekend voor! De afgelopen jaren zijn er al 2 andere delen over hem verschenen. En ook nu heeft hij weer een probleem, want hij wil eigenlijk helemaal geen eekhoorn meer zijn!

Wat ik wil zijn

Jezelf niet meer willen zijn: wat ik wil zijn…..

Ik wil geen eekhoorn meer zijn.
Nooit meer!
Volgens mij wil niemand een eekhoorn zijn.
Als men mij van tevoren had gevraagd wat ik wou zijn, dan had ik iets heel anders gekozen.

‘Wat ik wil zijn’ is een verhaal over een eigenwijze, ontevreden eekhoorn, die alles behalve zichzelf wil zijn. Misschien is het wel veel leuker om een bever te zijn. Of nee… wacht… toch een hert. Of is het misschien toch veel leuker om een egel te zijn. Nee, misschien toch wel….

wat ik wil zijn

De eigenwijze eekhoorn op herhaling

Ik was blij dat deze eigenwijze eekhoorn weer terug is! Ik heb namelijk erg genoten van de vorige delen van schrijver en illustrator ‘Olivier Tallec’. In het eerste deel ‘Dit is MIJN boom‘ maken we kennis met deze eekhoorn, die dan vooral heel erg hebberig overkomt. In het daarop volgende deel ‘Een beetje veel‘ zie je hem juist van zijn meest gulzige kant. En in ‘Wat is wil zijn’ is hij dan weer niet hebberig of gulzig, maar ontevreden.

In elk deel komt er een ander vervelend trekje van zijn persoonlijkheid naar voren. Maar toch is deze eekhoorn nergens een irritant persoontje, hij is juist heel innemend. Dat komt omdat zijn trekjes eigenlijk heel menselijk zijn, en je je daardoor heel goed met hem kunt identificeren. Van deze eekhoorn moet je toch wel houden!

Ontevreden met je huidige leven

Eigenlijk is het centrale thema ‘ontevreden zijn met je huidige leven’. Want Eekhoorn is helemaal niet tevreden met wie hij is. Het is toch veel leuker om iemand anders te zijn? Zoals een bever, hert, uil of egel? Uiteindelijk komt hij erachter dat hij eigenlijk toch wel heel tevreden is met wie hij is. En zie je op de laatste pagina een superleuk grapje, namelijk een everzwijn die veel liever een eekhoorn wil zijn!

Dit boek van Olivier Tallec is opnieuw weer ontzettend leuk. Weinig tekst, maar wat er staat is raak. De tekeningen dragen het verhaal, want de gezichtsuitdrukkingen van dit eekhoorntje zijn gewoon geweldig! Zou er nog een nieuw deel komen? Wij duimen van wel!

wat ik wil zijn

Specificaties ‘Wat ik wil zijn’

Auteur en illustraties: Olivier Tallec | Vertaling: Marita Vermeulen | Uitgeverij: De Eenhoorn | 9789462917064 | 22 maart 2023 | 36 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.