Ik win nooit iets – een zomers vakantieavontuur

De ouders van Nelle hebben niet veel geld, maar onverwacht wint ze een geweldige prijs: een reis naar Griekenland. In ‘Ik win nooit iets’ lees je het verhaal van Nelle, een vrolijk, zomers vakantieavontuur voor beginnende lezers. Een heerlijk vrolijk boek voor tijdens de komende zomerweken. Win jij wel eens iets?

hoofd ik win nooit iets

Het leven van Nelle: ik win nooit iets

Nelle wint nooit iets. Maar op het schoolfeest gebeurt het onvoorstelbare: Nelle wint de hoofdprijs van de tombola! Het is een reis naar een zonnig eiland – haar allereerste reis ooit. Met haar ouders leidt ze daar een heerlijk leventje met lekker eten en de zee dichtbij. Ze krijgt er bovendien nog iets onbetaalbaars bovenop: een vriendinnetje! De dagen zijn gevuld met zwemmen, varen en spelen met Mara. De week is veel te snel om. Maar Nelle is een echte geluksvogel: door een stom toeval kunnen ze voorlopig niet naar huis.

Een pakkende titel

Ik moest heel erg lachen om de titel van dit boek ‘Ik win nooit iets’. Dat is namelijk een zinnetje dat ik heel veel te horen krijg van anderen. Ik doe zelf graag mee aan leuke prijsvragen, en win daardoor ook weleens een mooie prijs. Andere mensen reageren daar vaak op met: ‘Jij hebt ook altijd geluk, en ik win nooit iets’. Daarom vond ik deze titel zo leuk. In het begin van het boek maak je kennis met Nelle.

Eigenlijk zou je Nelle een heel zielig meisje kunnen noemen: ze is dromerig en let daardoor niet op in de klas en haar ouders hebben weinig geld, waardoor ze altijd te weinig te eten heeft. Maar toch is Nelle er heel luchtig en vrolijk onder, ze lijkt het zelf niet zo door te hebben dat ze minder heeft dan anderen. En ze is ook heel tevreden met was ze wel heeft. Een lief, vriendelijk hoofdpersoon, net als haar ouders, die ook opgewekt in het leven staan.

Makkelijk te lezen

Het boek ‘Ik win nooit iets’ is makkelijk te lezen. Dat maakt het ook heel geschikt voor beginnende lezers. De zinnetjes zijn kort, het lettertype is groot en de hoofdstukken zijn ook kort. Tel daarbij veel kleurige illustraties bij op, en je hebt een boek wat perfect is voor jonge lezers.
Maar ondanks de korte woorden, heeft het boek toch iets poëtisch. Het lijkt wel of alle woorden gewogen zijn.

De zon is bijna onder. De zee is donker, maar alle kleuren van de dag zitten er nog in. Blauw, groen, grijs, wit, geel en zelfs rood. ‘Volgens mij is dat vliegtuig veel te ver gevlogen,’ zegt Boes. ‘Dit lijkt wel een andere planeet.’ Fred zucht. ‘Ik begrijp wat je bedoelt, Boes. Dit is het paradijs. En wij zijn de geluksvogels’

In het begin van het boek Ik win nooit iets had ik een beetje medelijden met Nelle, maar uiteindelijk is daar geen sprake meer van. Nelle heeft een heerlijk zomers avontuur om op terug te kijken, en een nog mooiere toekomst in het vooruitzicht!

Specificaties ‘Ik win nooit iets’

Auteur: Evelien de Vlieger | Illustraties: Ruth de Jaeger | Uitgever: Querido | 9789045127804 | juni 2022 | 112 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.