De grote vossenjacht – een afvalrace op televisie

Een geheimzinnig boek over een illusionist, een afvalrace en een unieke kans. Dat is ‘De grote vossenjacht’ in een notendop. Ben je gek op boeken over magie, spanning en vriendschap, dan is dit echt een boek voor jou!

De grote vossenjacht

Een spannende wedstrijd in ‘De grote vossenjacht’

Liz mag meedoen aan ‘De grote vossenjacht’, een tv-programma waarin de deelnemers kans maken op de nalatenschap van een wereldberoemde, raadselachtige illusionist: De Grote Vos.
Maar die prijs kan Liz niets schelen. Zij doet mee met een ander doel. De Vos heeft haar familie kapotgemaakt. Hij heeft zijn succes te danken aan een truc die haar vader heeft uitgevonden. Liz is vastbesloten de truc terug te stelen en de Vos te ontmaskeren. Koste wat kost.

De grote vossenjacht

Een stoer hoofdpersoon

Wat is dit een leuk boek zeg! Vanaf de eerste bladzijde werd ik meteen in het verhaal gezogen. Het boek ‘De grote vossenjacht’ start meteen met Liz die de wedstrijd binnen stapt. En je doet meteen met haar mee. Liz is een fantastisch hoofdpersoon, je sluit haar meteen in je hart. Ze is pienter en misschien ook wel een beetje sarcastisch. Toch heeft ze een klein hartje. Liz heeft haar been verloren en ze heeft nu een beenprothese, dus het is ook een hoofdpersoon met een handicap. Dat vind ik wel heel tof om dit ook in een kinderboek terug te zien. Voor kinderen die ook een handicap hebben (maar ook voor alle andere kinderen), is ze een stoer en sterk rolmodel!

illusie

Geheimzinnige trucs en illusies

Wat dit boek ook zo leuk maakt, is dat je eigenlijk een kijkje krijgt in de wereld van de grote illusionisten. Een paar hele bekende illusies worden besproken, en het is aan Liz en de medekandidaten van de wedstrijd om uit te puzzelen hoe deze werken. Je wordt als lezer van het boek meegenomen in deze trucs. En het is leuk om er uiteindelijk achter te komen hoe zoiets in elkaar zit! Naarmate de wedstrijd van de grote vossenjacht vordert, laat het huis steeds meer van zijn geheimen zien. Mysterieuze deuren, een ondergronds gangenstelsel en een pratende lift.

Het boek is geschreven door Justyn Edwards, een illusionist. De grote vossenjacht is zijn debuut, maar dit gaat zeker niet zijn laatste boek zijn! Op dit moment is deel 2 bijna af en ook een deel 3 zit al in de planning. En daar ben ik heel blij mee, want dit boek leest echt als een trein. De hoofdpersoon is leuk, het verhaal gaat vlot en je wil eigenlijk net elke keer toch nog wat extra bladzijdes lezen. Een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 8 die houden van avontuur en illusies!

Specificaties De grote vossenjacht

Auteur: Justyn Edwards | Illustraties: Flavia Sorrentino | Vertaling: Elsbeth Witt | Uitgeverij de Fontein | 9789026157868 | mei 2022 | 288 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

magisch mysterie
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.