Het poppenhuis, een eerste boek van de Horrorland serie

Yes, Kluitman is een nieuwe serie rijker: Horrorland! Voor jonge lezers vanaf 10 jaar is Het poppenhuis het eerste boek in deze nieuwe spannende boekenserie. Het doet denken aan de wereldberoemde Kippenvel reeks, en ik heb dit als jonge lezer verslonden. Elke keer als ik weer zakgeld had wist ik niet hoe snel ik naar de speelgoedwinkel moest racen om een nieuw deel te kopen. Zou Horrorland net zo verslavend zijn?

Het poppenhuis

Het poppenhuis

Josie verhuist samen met haar moeder en zusje Anna naar haar oma, die aan de rand van een bos woont. Oma Jeannie houdt er wel een paar rare regels op na. Laat nooit de ramen openstaan als het donker is. Neem geen poppen mee naar huis. En ga nooit, maar dan ook nooit, naar het huis in het bos. Maar wat als Josies nieuwe beste vriendin Vanessa precies in dat ene huis in het bos blijkt te wonen? Wat volgt is een bloedstollend verhaal over vriendschap, zwarte magie en heel veel enge poppen.

Ga niet naar het huis in het bos..

Horrorland

Voor 10 jarige lezers die van spanning houden heeft Kluitman nu Horrorland. Na het jarenlange succes van onder andere de Kippenvel-serie, is het nu tijd voor iets nieuws. Maak maar vast plek in je boekenkast want als alle delen zo spannend en bloedstollend zijn als Het poppenhuis, dan wil je ze allemaal in je kast! Alles ademt spanning. De kaft, de tekst, de titels, lettertype en bladzijdenummering. Menig griezelliefhebber zal een dansje maken bij dit boek.

K.R. Alexander is de auteur en dat is een pseudoniem voor fantasyschrijver Alex R. Kahler. Onder zijn pseudoniem deelt hij spookachtige horrorverhalen bestemd voor jonge lezers die op zoek zijn naar enge en spannende boeken. In Engeland heet Het poppenhuis (The Collector) de Ohio Buckeye Children’s & Teen Book Award gewonnen! Een goed begin van deze gloednieuwe serie.

Ze weet van jou, Josie.
Ze weet van jou,
en ze wil je komen halen.

blz 54

Het poppenhuis

Het poppenhuis zit heel goed en slim in elkaar. Het is alles wat je mag en kan verwachten. Niks meer, en niks minder. Je krijgt een spannend verhaal wat zowel voor jongens als meiden boeiend is. Je wordt in het moment gezogen om vervolgens in een bloedstollende draaimolen geplaatst te worden. En aan het einde schiet je eruit. Josie is een prima hoofdpersonage en je krijgt genoeg diepgang mee dat ze baalt van de verhuizing naar een klein dorpje. Ze mist Chicago. Bij haar oma is geen internet of tv, en er zijn vage regels.

Ook is haar oma ziek. En wat bazelt ze nou toch steeds? Is er echt iets vreemds en gevaarlijks aan de hand of is haar oma echt heel erg ziek in haar hoofd? Haar band met haar zusje vind ik aandoenlijk. Iedereen krijgt net voldoende rol om het geloofwaardig te maken, en om een band aan te gaan met de karakters. Maar bovenal is het spannend en mysterieus. Je wilt niet stoppen met lezen totdat je weet hoe het zit. En zoals een goed horrorboek betaamd is het einde…. zoals het einde is!

Kom maar op!

Het poppenhuis smaakt naar meer. Heerlijk weer dat er een spannende serie bij is gekomen. Het boek leest ook voor mij als volwassene lekker, maar het is echt voor de jongere doelgroep. Wel viel mij 1 klein ding op. Josie heeft geen internet en als ze dan op een middag naar haar vriendin toegaat die wel internet heeft, laat ze haar mobiel thuis! Om batterij te sparen?! Ik snap uiteraard het grotere plaatje, maar ik snap ook dat menig lezer het niet snapt haha. Dat mag uiteraard de pret en de spanning niet drukken en ik denk dat vele jonge lezers van dit boek gaan genieten. En wat zijn poppen toch eng… komende tijd ga ik de poppen van mijn dochters maar even verstoppen.

Horrorland boekenserie

De horrorland boekenserie van Kluitman is geschikt voor lezers vanaf 10 jaar. Het zijn griezel, horrorboeken met diverse thema’s maar dat ze spannend zijn is wel duidelijk. Elk deel staat los van elkaar, althans tot nu toe. Wie weet komt er ooit wel een vervolg nog van een boek. Hieronder de volgorde van uitgave, maar ze zijn dus prima los te lezen!

Specificaties Het poppenhuis

Auteur: K.R. Alexander | Vertaald door Linda Broeder | Uitgever: Kluitman | Juni 2021 | 224 pagina’s | 9789020623819 | Vanaf 10 jaar | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.