Samen is het leukst – een speels en leerzaam prentenboek

Samen spelen is natuurlijk het allerleukste, maar het kan ook wel eens lastig zijn. Zo zien we in dit prentenboek van Francesca Pirrone wat er gebeurt als er anderen mee komen spelen die veel mooier speelgoed hebben. Een verhaal over 5 dieren, hun vliegers en een wedstrijdje. Samen is het Leukst is een lief en leerzaam prentenboek voor enthousiaste vliegeraars vanaf 4 jaar.

samen is het leukst voorkant varken

Samen is het leukst – sociale vaardigheden leren

Een prentenboek over vriendschap en samenspelen is eigenlijk onmisbaar in de boekenkast. Want het is voor jonge kinderen leuk en belangrijk om daarover te lezen. Het zijn vaak hele herkenbare situaties. Zo is samen spelen heel erg leuk, maar kan ook wel eens lastig zijn. Bijvoorbeeld als iemand de baas speelt, als ze je speelgoed afpakken of mooier speelgoed hebben dan jij. Kinderen moeten leren om daarmee om te gaan, en groeien daardoor in hun sociale vaardigheden.

En ook al is het wel eens een uitdaging, toch blijft samen spelen het leukste. Zo ook in dit prentenboek van Francesca Pirrone, waarin Varkentje en Konijn samen gaan vliegeren. Ze oefenen heel erg vaak en zijn super trots. Maar dan willen Kat, Muis en Schildpad ook wel meedoen. Ze willen er zelfs een wedstrijdje van maken. En ze hebben super mooie, super snelle en super dure vliegers. Varkentje en Konijn vinden hun eigen vliegers dan ineens wat minder mooi! Maar dan is er een klein probleem dat ontrafeld moet worden..

Vriendschap, plezier en hulpvaardigheid

Echte vriendschap gaat natuurlijk niet om wie de beste is, maar er zijn voor elkaar ook als het even moeilijk is. Wat doe je als er iets mis gaat? Wie komt er helpen? Wie geeft niet op? We leren in dit verhaal dat samen plezier maken het leukste is, maar ook hoe je om kunt gaan met teleurstellingen en moeilijkheden. Dat iedereen zich wel eens jaloers kan voelen en dat iedereen wel eens hulp nodig heeft.

Samen is het leukst is geschreven en geïllustreerd door Francesca Pirrone, een Italiaanse freelance illustratrice. Wij kennen haar ook van het boek Liefde is Stom, over hoe ingewikkeld maar ook mooi de liefde is. Ze heeft een tekenstijl die zich laat omschrijven als zacht, lieflijk en zonder al te veel poespas. Van het Varkentje blijkt er een hele serie te zijn over allerlei sociale en emotionele vaardigheden. Er is bijvoorbeeld ook het boek Graag Gedaan, over elkaar helpen. Meer boeken uit de serie zijn onder andere Jij zorgt voor mij*, En de winnaar is* en Voor jou*. Allerlei leerzame en speelse verhalen voor jonge kinderen vanaf ongeveer 4 jaar!

De thema’s in dit boek Samen is het Leukst: 

  • Sociale en emotionele vaardigheden, zoals omgaan met jaloezie, rivaliteit en teleurstellingen
  • De kracht van vriendschap en samen spelen
  • Trots zijn op jezelf
  • Enthousiast zijn over een activiteit

Meer boeken over dieren en emoties

Verhalen over dieren en emoties sluiten goed aan bij de belevingswereld van peuters en kleuters. We hebben er veel mogen reviewen. Hierbij een aantal favorieten:

Specificaties Samen is het leukst

Tekst en illustraties: Francesca Pirrone | Uitgeverij: Clavis | 9789044853193 | Maart 2024 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, check de website van uitgever Clavis of klik hier voor Bol *

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.