De Bromtrol probeert niet te brommen, een vervolg

Een tijdje geleden heb ik voor het eerst kennis mogen maken met de Bromtrol. De Bromtrol probeert niet te brommen is deel 2 over deze kleine mopperaar. Zou dit deel net zo leuk zijn als zijn voorganger?

de bromtrol probeert niet te brommen

In deel 2 probeert de Bromtrol niet te brommen

Bromtrol is een kleine trol. Zijn vrienden hebben deze naam voor hem bedacht, omdat hij als hij boos is verschrikkelijk goed kan brommen. Maar vandaag heeft hij een goede bui, want hij gaat samen met zijn vriendjes picknicken. Zijn vrienden lachen om met zijn allen een beetje om hem, omdat hij vaak zo mopperig is. De Bromtrol zegt dat hij echt niet altijd zo is, maar volgens zijn vrienden is dat wel zo. Ze gaan een weddenschap aan, en de Bromtrol probeert de hele dag niet te brommen. Maar of hem dat gaat lukken?  

de bromtrol probeert niet te brommen

Een aandoenlijk karakter

De Bromtrol is een aandoenlijk karakter. Ook al is hij mopperig, boos of chagrijnig, toch heeft hij ook iets heel liefs over zich. En het maakt hem daardoor natuurlijk ook heel menselijk. Want wie is er nu niet weleens mopperig? Je ziet in dit boek hoe Bromtrol worstelt met zijn karakter. Hij probeert het echt wel om niet te brommen, maar het is gewoon zo moeilijk! Ik denk dat dit voor veel kinderen heel herkenbaar is. Zeker als ze nog jong zijn, zijn ze heel impulsief en kunnen ze een kort lontje hebben. Hun gevoel zit dan ook meteen heel hoog, en boosheid moet er vaak ook meteen uit. De Bromtrol die niet probeert te brommen is dan meteen dus ook een karakter waar ze zichzelf in kunnen herkennen.

Hulp van je vrienden

De Bromtrol doet zo goed zijn best, maar toch lukt het hem niet om zonder brommen de dag door te komen. Maar dat is lastig  als een kraai op je neus poept en een tak op je hoofd valt. En ook zijn vrienden zijn hem juist een beetje aan het uitdagen: ze pikken de lekkere cake voor zijn neus weg en lachen als hij kleddernat wordt. En dan kan Bromtrol zich niet meer inhouden. Hij ontploft!!!

Dan hebben zijn vrienden door dat ze eigenlijk wel te ver zijn gegaan. Want om bepaald gedrag bij jezelf te verbeteren, is het fijn als je hier steun van je vrienden in krijgt. En dat is ook meteen de mooie les die ‘De Bromtrol probeert niet te brommen’ aan kinderen probeert mee te geven. Aan de kinderen die snel boos worden, maar ook aan hun klasgenootjes. En dat maakt het een heel waardevol boek om eens in de klas voor te lezen!

boos dieren

Specificaties De Bromtrol probeert niet te brommen

Auteur: Barbara van den Speulhof | Illustraties: Stephan Pricken | Uitgever: Veltman Uitgevers │ 9789048319237 │ januari 2021 │ 26 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

de bromtrol probeert niet te brommen
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.