Misschien nu – Colleen Hoover, een laatste deel

‘Misschien nu’ is het laatste deel in de Misschien-serie van Colleen Hoover. Eerder verschenen al ‘Misschien ooit’ en ‘Misschien nooit’ (novelle). Colleen Hoover staat bekend om haar lyrische schrijfstijl en als populairste New Adult-auteur van dit moment.

Om dit verhaal te kunnen begrijpen is het fijn om ‘Misschien ooit’ ook te hebben gelezen, zo snap je de relatie van Ridge en Sydney beter en begrijp je hoe iedereen omgaat met de doofheid van Ridge, de ziekte van Maggie en hun relatie. Het is niet nodig voor dit verhaal om ‘Misschien nooit’ te hebben gelezen, maar het is natuurlijk wel heel leuk.

Misschien ooit

In ‘Misschien ooit’ hebben we kennis gemaakt met de hoofdspersonen. Ridge is een dove singer-songwriter met een writers block. Hij leert Sydney kennen, zij is net bedrogen door haar vriend en helpt Ridge met het schrijven van teksten. Maggie, toen de vriendin van Ridge leer je ook al kennen in dat verhaal. Ook leer je de huisgenoten van Ridge kennen, Warren en Bridgette. Zij hebben hun eigen verhaal in de novelle genaamd: ‘Misschien nooit’.

Colleen Hoover

Misschien nu

‘Misschien nu’ gaat verder waar ‘Misschien ooit’ is gestopt: Ridge en Sydney zijn eindelijk samen, maar Maggie, de ex van Ridge blijft een grote rol spelen in zijn leven. Als de toestand van Maggie verslechterd en ze de hulp van Ridge goed kan gebruiken, heeft vooral Sydney het er erg moeilijk mee. De relatie van Ridge en Sydney wordt behoorlijk op de proef gesteld.

Maggie moet dealen met haar taaislijmziekte, tegelijkertijd geniet ze van de vrijheid die ze heeft. Nu ze niet meer samen is met Ridge kan ze doen wat ze bij hem nooit kon doen. Maggie vind haar bucketlist van vroeger en besluit hem af te werken. Bij het eerste punt: skydiven, ontmoet ze Jake, een skydiveleraar/dokter/adrinalinejunkie. Maggie wil alles uit haar leven halen en anderen niet opzadelen met haar ziekte. Maar nadat ze Jake heeft weggestuurd kan ze alleen nog maar aan hem denken…

misschien nu

Realistisch geschreven verhaal

In ‘Misschien nu’ speelt de ziekte van Maggie een belangrijke rol. Maggie lijdt aan een taaislijmziekte. Gaandeweg het boek kom je er achter wat Maggie dagelijks nodig heeft en wat voor een impact dit heeft op het dagelijks leven. Ook ligt Maggie regelmatig in het ziekenhuis, dit is heel eerlijk verteld en niet alleen de goede dagen zijn beschreven. Ik vond het fijn dat er op zo’n respectvolle manier over deze ziekte geschreven is, maar toch een realistisch beeld is gegeven.

Colleen Hoover heeft net als in ‘Misschien ooit’ samengewerkt met Griffin Peterson. Samen hebben ze van de songteksten uit het boek echte muziek gemaakt. Hierdoor voelt het boek zo echt, dat je soms even vergeet dat het fictie is.

Perspectieven in ‘Misschien nu’

Al bij het eerste hoofdstuk van dit boek werd ik verrast. Het eerste hoofdstuk is namelijk geschreven vanuit Sydney, ik had verwacht dat dit boek voornamelijk vanuit Maggie, en misschien een beetje vanuit Jake zou zijn geschreven. Niets is minder waar want je leest dit boek vanuit Maggie, Jake, Sydney en Ridge. In totaal vier verschillende perspectieven! Hoewel ik eerst dacht dat dit mij enorm zou afleiden, viel dat enorm mee. Door vanuit alle perspectieven te lezen gaf dit boek mij een completer overzicht van het gehele verhaal.

Wat ik jammer vond aan ‘Misschien nu’ was dat dit verhaal niet echt van Maggie is. Juist omdat je leest vanuit zoveel perspectieven. Je leest vanuit Maggie, en Maggie maakt ook echt ontwikkelingen door als personage, maar het verhaal gaat voornamelijk verder waar ‘Misschien ooit’ is geëindigd. De focus ligt meer op de relatie van Ridge en Sydney. Persoonlijk had ik gehoopt dat er wat meer Maggie en Jake in het verhaal zou voorkomen, en dat zij zo ook hun eigen verhaal zouden krijgen.

Colleen Hoover

Colleen Hoover is een #1 New York Times-bestsellerauteur van verschillende romans en novelles. Ze schrijft voornamelijk New Adult, maar ook heeft ze een Young adult contemporary en een psychologische thriller geschreven. Colleen woont met haar gezin in Texas (Amerika) waar de Misschien-serie zich ook afspeelt.

Specificaties ‘Misschien nu’

misschien nu

Auteur: Colleen Hoover ǀ Uitgeverij: Zomer & Keuning ǀ 9789020536362 ǀ september 2020 ǀ 320 pagina’s ǀ meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.