Op het potje met Panda en Sem, een tweetal zindelijkheidsboekjes

Panda op het potje en Sem op het potje. Twee nieuwe leuke karton boeken over zindelijkheidstraining. Dochterlief is al jaren zindelijk, maar als gastouder heb ik altijd wel kindjes die zindelijk moeten gaan worden. Zo ook de zoon van gastblogger Delicia die daar nu nog te jong voor is, maar boekjes lezen is altijd leuk! 

hoofd Op het potje met Panda en Sem

Panda op het potje

Panda krijgt een cadeau. Wat is het? Kan hij ermee spelen? Al zijn vriendjes willen op het potje…

panda op het potje

Een handig boek voor de zindelijkheidstraining. Al een tijdje staat er bij ons ook een potje klaar. Als ik ga zitten, neem ik af en toe mijn zoontje mee die ik dan tegenover me op zijn eigen potje neerzet. Gewoon met zijn kleren aan hoor, het is meer om hem een beetje te laten zien wat er allemaal gebeurt in dat kleine kamertje. Als hij weet hoe hij zijn broek uit moet trekken, dan gaan we écht beginnen.

Ik lees hem regelmatig voor uit dit boek. Er staan vrolijke tekeningen in, boeken met lachende dieren vindt hij sowieso leuk.

Er wordt met duidelijke, korte zinnen uitgelegd wat een potje is en vooral ook, op een grappige manier, wat het niet is! Ik denk dat er voor iedereen met een peuter herkenbare dingen in staan.

panda op het potje

Specificaties

Auteur: Studio Circus |Uitgeverij: Leopold |9789025873981 December 2017 | 16 paginaś | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Sem op het potje

sem op het potje

Sem heeft een potje. Is het potje voor Poes? Nee, die plast in de kattenbak. Is het potje voor Varkentje? Nee hoor, die plast in de modder. Maar wie gaat er dan wel op het potje … ?

“Potje!” Mijn zoontje verrast me dat hij het woord al kent! Verder vindt hij het vooral leuk om de dieren te benoemen die in het boekje voorbij komen. “Bees” is de poes en ook het eendje roept hij in zijn eigen taal. En hij knort op zijn allerbest “ggg ggg” als hij het varkentje voorbij ziet komen.

Ontwikkeling per leeftijd

Achterop het boekje staat dat het voor peuters vanaf 24 maanden is, met de vaardigheden van het kind als thema. Ik let zelf nooit zo op de leeftijden die er staan.

Mijn zoontje is te vroeg geboren en zijn leeftijd wordt door medici nog altijd omgerekend naar de uitgerekende datum, maar ik doe dat allang niet meer. Ik ben van mening dat ieder kind zijn of haar eigen ontwikkelingsniveau heeft en dat de dingen vanzelf wel komen als ze eraan toe zijn. De één loopt bijvoorbeeld al met 8 maanden en de ander doet na 20 maanden zijn of haar eerste stapjes. Maakt dat wat uit? Wees blij als het kind überhaupt een stap kan zetten, want dat geluk is ook niet iedereen gegund. Datzelfde geldt voor zindelijk worden en op het potje gaan. Alles op z’n tijd. En tot die tijd blijf ik hem er gewoon boekjes over voorlezen, zodat hij in ieder geval wel weet dat het er is.

Dit boekje is leuk geschreven in korte zinnen en door de sprekende tekeningen die erbij staan wordt het een begrijpelijk verhaal. Erg leuk bedacht om er dieren bij te betrekken, dat spreekt kinderen altijd aan. En ze leren in dit geval ook meteen waar de betreffende dieren hun behoeftes doen. En uiteindelijk dus ook hoe ze zelf op het potje kunnen!

sem

Specificaties

Auteur: Pauline Oud | Uitgeverij: Clavis | 9789044832204 | 22 pagina’s | juni 2018 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.