Ik zag een kikker – een tongbreker van een prentenboek

Ik hou van grappige prentenboeken, en zeker als de kinderen op een bepaald moment zelf mee gaan doen. En dat gaat bij ‘Ik zag een kikker’ zeker het geval zijn! Want een slikkende, pikkende, likkende, prikkende kikker is een tongbreker, maar ook wel een uitdaging om mee te kunnen zeggen natuurlijk!

ik zag een kikker

Een kikker bij de bakker: ik zag een kikker

Een kikker eet stiekem van de taart bij de bakker. Maar dan wordt hij betrapt! O, o…

Ik zag een kikker. KWAAK.
Hij prikte met zijn vinger in een taart.
De vinger stak hij in zijn bek. Lekker!
Hij nam stiekem een stuk van de taart.
Vlug slikte hij het door.
Hij was een SLIKKENDE pikkende likkende prikkende kikker.

ik zag een kikker

Een herhalend prentenboek

Ik heb dit boek thuis eerst even hardop voorgelezen. Dat doe ik vaker, om te kijken hoe de zinnen lopen als je ze uitspreekt (gelukkig doe ik dit altijd als er niemand thuis is….). En bij ‘Ik zag een kikker’ kun je echt tongbrekers verwachten. En dit zijn hele leuke, grappige zinnen, want er komt telkens iets bij, met maar een paar letters verschil. Het verhaaltje wordt steeds langer, elke keer komt er een zin bij. En er komt in de tongbreker ook steeds een woord bij. Door de hoeveelheid herhaling is dit een ontzettend leuk boek voor kinderen, omdat ze gaandeweg hardop kunnen meedoen.

Vrolijke, kleurrijke tekeningen

Het boek ‘Ik zag een kikker’ is geschreven door Cindy Pieterse. Op de achterkant van het boek is te lezen dat zij kleuterjuf was, en ook bijvoorbeeld heeft geschreven voor Sesamstraat, Het Sinterklaasjournaal, LINDA en Dit was het nieuws. En de humor is zeker goed terug te vinden in dit boek, maar ook het feit dat het echt aansluit op het niveau van de kleuters zie je goed terug in dit boek. Dit is wat kleuters leuk vinden! De vrolijke, kleurrijke tekeningen van Berber van den Brink maken het helemaal af. De kikker is grappig om te zien en je leeft mee met al zijn ondeugende capriolen. Ik heb er nu al zin in om dit boek mee te nemen naar de klas en er uit voor te lezen!

prentenboek tongbreker cindy pieterse

Specificaties ‘Ik zag een kikker’

Auteur: Cindy Pieterse | Illustraties: Berber van den Brink | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 9789021039688 | 27 september 2023 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.