Vik & Vik een vieze dag – een vies prentenboek

Een boek over viezigheid is altijd een voltreffer bij kleuters! Doe er maar wat vies in, en het is vaak meteen wel een succes. ‘Vik & Vik een vieze dag’ is zo’n boek. Vies, viezer, viest is wel het motto van dit boek. En hou je van viezigheid, dan zit je met dit boek wel goed!

vik & vik

Vieze dingen in ‘Vik & Vik een vieze dag’

Weet je.
Als het vuil is.
Als het plakt en stinkt
,
als het snot en smurrie is.
Dan bel je Vik & Vik.

Een boek vol viezigheid. Met een vinger en een neus. Met een leeuw en een drol. En met een kind en een toilet. Met scheten, gruweltenen en vieze onderbroeken, met pony’s met een vies gebit en zure soep met vissenbrokken. En natuurlijk met 2 super vuilnismannen/ opruimers!

vuilnismannen

Bijzonder kleurgebruik

Het eerste dat aan het boek ‘Vik & Vik een vieze dag’ opvalt, is het bijzondere kleurgebruik. Er wordt veel gebruik gemaakt van geel, blauw en oranje/ rood, maar groen wordt eigenlijk niet gebruikt. De figuren zijn opvallend, veelal met grote ogen en opvallende gelaatstrekken. Je moet echt wel even de tijd nemen om de illustraties goed te bekijken, want er is veel te zien.

Een verhaal vol viezigheid

Mijn ervaring met jonge kinderen is dat ze vaak dubbel kunnen liggen om vieze dingen. En daar is dit boek natuurlijk perfect voor! Vader en zoon Vik gaan samen op pad om de meest vieze dingen aan te pakken. Dingen die niemand anders durft aan te pakken, daar staan ze klaar voor. Zo heeft Mevrouw van Kol zeven pony’s die net als haar niet van tandenpoetsen houden. En gaan ze op bezoek in de dierentuin, omdat er gras groeit uit het oor van de een giraf, omdat de leeuw zijn drol niet los wil laten en omdat een gorilla niet naar de kapper wil. Al die klusjes komen ze wel even klaren! Het boek eindigt met een grote uitklappagina.

Heeft je kind nu nog geen genoeg van viezigheid? Dan moet je zeker ook eens een kijkje nemen bij deze reviews:

vik & vik

Specificaties ‘Vik & Vik een vieze dag’

Auteur: Stefan Boonen | Illustraties: Melvin | Uitgeverij: De Eenhoorn | 9789462917620 | 7 februari 2024 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.