Vanavond is het feest – op cadeautjesjacht

Een verjaardag is altijd leuk. In ‘Vanavond is het feest’ gaat Gloria op cadeautjesjacht voor haar moeder. Maar zoals je misschien zelf weleens hebt ervaren, is het perfecte cadeau vinden, nog lang niet zo makkelijk. En daar komt Gloria in dit boek ook achter!

Vanavond is het feest

Vanavond is het feest: mama is jarig!

Mama is jarig en vanavond is het feest. Gloria gaat op zoek naar het mooiste, grootste en vrolijkste cadeau, maar ze is niet snel tevreden. Vindt Gloria het perfecte cadeau nog op tijd voor mama’s verjaardagsfeest?
Gloria heeft geen geld om iets te kopen, maar ze heeft wel iets om te ruilen. In de stad ruilt ze steeds voor een ander cadeau, maar ze is niet snel tevreden.

cadeautje kopen

Waar zou mama blij van worden?

Struinend door de stad ziet Gloria allerlei cadeautjes. Een step, een slee, of toch een schilderij? Of misschien toch maar een boek, thee of een televisie? Maar elke keer als Gloria denkt dat ze het perfecte cadeautje heeft gevonden, bedenkt ze toch weer een bezwaar. Want een schilderij is wel mooi, maar dan kunnen Gloria’s tekeningen niet meer daar hangen. En vanavond is het feest al! Ze moet dus wel met iets heel goeds komen…. Uiteindelijk weet Gloria toch het perfecte cadeau te vinden.

Een prentenboek vol kleur

Het eerste wat me opviel toen ik ‘Vanavond is het feest’ in handen kreeg, is dat het een ontzettend kleurig prentenboek is! Dat spreekt de meeste kinderen natuurlijk enorm aan. En het prentenboek is qua kleurgebruik kleurig, maar ook de personages die erin te vinden zijn. In dat opzicht zijn de personages in het boek een mooie afspiegeling van de maatschappij. De tekst is kort en bondig en sluit goed aan op het niveau van jonge kinderen. En het verhaal zelf heeft een leuk en verrassend einde. Zo is het vanavond pas echt feest!

vanavond is het feest

Specificaties Vanavond is het feest

Auteur en illustraties: Maayken Koolen | Uitgeverij: Querido | 9789045128184 | 4 april 2023 | 40 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.