Doe je met me mee? Mijn verjaardag, een Beestenboel boekje

Hiep hiep hoera, je kindje is jarig! Wat een feest! Of juist niet? Deze speciale dag zit vol emoties. En het ene kind geniet hiervan, waar een ander het wel erg spannend kan vinden allemaal. En soms is het een mix. Dat het een speciale en feestelijke dag is die elk jaar terugkomt, en een belangrijk onderdeel is uit het leven van een kind, dat is wel duidelijk. Doe je met me mee? Mijn verjaardag is een lief kartonboek voor jongste lezers om te luisteren, kijken en om te doen. Doe en lees jij ook mee?

Doe je met me mee? beestenboel federico van lunter mijn verjaardag

Doe je met me mee? Mijn verjaardag

Ontdek samen met je vriendjes van Beestenboel hoe je je verjaardag viert en feest met hen mee. Blaas het kaarsje uit en eet je buikje vol met taart. Of maak je alle pakjes open? Een heerlijk interactief boekje vol herkenbare illustraties over een feestje op je verjaardag. Voor peuters vanaf 12 maanden, met het dagelijks leven van het kind als thema.

Doe je met me mee? Mijn verjaardag is een vrolijk kartonboekje die wel tegen een stootje kan. Je kan het voorlezen maar kinderen mogen ook meedoen met dit verhaal. Federico Van Lunter heeft met zijn Beestenboel boekenserie diverse boeken gemaakt die direct kinderen zullen aanspreken. De ‘Doe je met me mee?’ boekenserie nodigt uit om actief mee te doen met het verhaal. En dat is iets wat jonge kinderen maar al te graag doen.

 beestenboel mijn verjaardag federico van lunter

Doe je met me mee? & Beestenboel boekenserie

Deze boekenserie draait weer om de 4 hoofdkarakters uit de Beestenboel reeks. Namelijk Emma, Olivia, Louis en Arthur. Vier diverse kinderen met elk hun eigen dier en kenmerken. Zoals de naam al zegt, worden jonge kinderen uitgedaagd om leuke dingen te doen tijdens het voorlezen. Andere delen uit de ‘Doe je met me mee?’ Beestenboel boekenserie zijn:

De Beestenboel boekenserie is diverse boeken en items rijk. Zo is er een magnetendoos*, is er een duopuzzel en zijn er diverse boeken voor verschillende leeftijden. En ook deze boeken voor de jongsten komen nog in een andere variant, namelijk de ‘Voel je met me mee?*’. Hieronder de recensies op StoerLeesVoer, en meer zullen volgen.

Doe je met me mee? voel je met me mee mijn verjaardag mijn lichaam federico van lunter prentenboek karton

Hiep hiep hoera!

Of je kindje het nou spannend, leuk of alles er tussenin vind, een verjaardag zit vol energie en kriebels. Je mag je mooiste kleding aan, er is lekker eten, mensen komen langs voor jou en als het goed is vergezeld van een cadeautje. Voor jou! Een verjaardag wordt om diverse redenen in elk huis anders gevierd, maar de basisdingen blijven toch wel gelijk. En wederom heeft Federico Van Lunter dit haarfijn weten te vertalen in woord en beeld voor de doelgroep. Het plezier, de spanning, de verwondering komen allemaal voorbij in Doe je met me mee? Mijn verjaardag.

Het verhaal van Doe je met me mee? Mijn verjaardag leest lekker voor en er zit dus een groot doe-element in. Mijn dochters vinden dit geweldig. De jongste van 4 is een wiebelkont en haar aandachtsboog met voorlezen is kort. Dit soort boekjes zijn dan geweldig want ze mag even wat doen, wat weer zorgt voor rust daaromheen om het verhaal te horen. Dit soort boeken zijn natuurlijk ook geweldig in een klas of opvang om met een groep te lezen. Heerlijk om die kinderen helemaal intens in een verhaal te zien opgaan. Een verhaal waarbij ze mogen doen!

Mijn verjaardag emma beestenboel karton feest federico van lunter

Wat te doen?

In Doe je met me mee? Mijn verjaardag draait het om Emma die jarig is. Ze trekt haar mooiste pakje aan en haar vriendjes komen langs. Het boekje staat helemaal in het teken van een positieve, vrolijke en fijne dag. De lezer wordt ook uitgenodigd om mee te feesten. En wat mag je verder doen?

  • Klappen
  • Zingen
  • Blazen
  • Smullen
  • Uitpakken
  • Zwaaien

Allemaal bewegingen die bij het thema feest en verjaardag horen en die door ieder kindje wel uit te voeren zijn. Één kleine waarschuwing… mijn dochters kregen trek van het smullen en van de taart en vonden dat ze eigenlijk wel een stukje taart verdiend hadden na dit boekje.

Doe je met me mee? Mijn verjaardag federico van lunter prentenboek feets beestelnboel

Heerlijk feestje is Doe je met me mee? Mijn verjaardag

Het is geen geheim als je eerdere recensies hebt gelezen, dat wij fan zijn van Federico Van Lunter. Wat een fijne, lieve, warme, welkome en positieve wereld tovert hij uit zijn pen en penseel. Ieder kindje voelt zich thuis en voor volwassenen is het ook fijn. We kennen onze kinderen, die willen graag in herhaling alles, en deze verhalen zijn niet vervelend om keer op keer te lezen. Mijn oudste dochter van 9 vindt Doe je met me mee? Mijn verjaardag ook leuk. Ze kan haar jongere zusje voorlezen en samen doen ze extra gek alles na.

Federico Van Lunter is zelf een papa en dat is mede daardoor ook echt wel een kracht in deze boeken, denk ik. Hij weet dingen in woord en beeld mee te pakken die zo herkenbaar zijn voor ouders. Zo moet ik erg lachen om de herkenbaarheid van Emma en Olivia die taart eten. Er liggen kruimels op de mondjes en vervolgens naast het bord. Besmeurde slabbetjes zijn om en een ieder eet de taart weer anders. Dit soort kleine details zorgen ervoor dat wij houden van deze wereld. Ieder op een eigen manier. Van jong tot oud voelt zich welkom en vindt punten van herkenbaarheid.

Specificaties Doe je met me mee? Mijn verjaardag

Auteur en illustraties: Federico Van Lunter | Uitgever: Clavis | Boekenserie: Beestenboel | 9789044849974 | Mei 2023 | 20 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.