Een beer met vlekken – een prentenboek over zelfacceptatie

Beer is een beer met vlekken. En daardoor voelt hij zich heel onzeker. Wat moet hij eigenlijk doen aan die vlekken? Misschien hebben de andere dieren wel een oplossing voor hem.

hoofd een beer met vlekken

In het bos woont een beer met vlekken

Beer voelt zich onzeker omdat hij vlekken in zijn mooie, bruine vacht heeft. Hij vraagt de andere dieren om raad, maar Zebra weet meer van strepen en Luipaard kan zich er eigenlijk niet druk om maken, hij heeft er wel een miljoen! Ook Toekan ziet Beers vlekken niet, hoewel hij wel begrijpt hoe hij zich voelt. Toekans snavel is namelijk reusachtig groot, waardoor hij heel erg opvalt….

Iedereen heeft wel iets

Nadat Beer vele dieren in het bos heeft gesproken, komt hij erachter dat eigenlijk iedereen wel iets heeft. Zo heeft Toekan een enorme snavel, Giraf heeft een probleem met zijn nek en Beer dus zijn witte vlekken. Vaak ben je veel te druk bezig met je eigen dingetjes, zodat dit je niet eens opvalt. En dat beseft Beer dus aan het einde van het boek. Hij is gewoon een beer met vlekken, en hij is prima zoals hij is!

Een beer met vlekken

Een lief prentenboek over (zelf)acceptatie

Zelfacceptatie is het sleutelbegrip in de lieve prentenboekje. Want ook jonge kinderen kunnen onzeker zijn over zichzelf. Ook zijn er eigenlijk nog geen prentenboeken te vinden die een hoofdpersoon hebben met vitiligo. Dat maakt dit ook tot een heel fijn boek voor jonge kinderen die dit hebben. Het maakt het eenvoudiger te bespreken. Een beer met vlekken is geschreven door Monique Bodegom. De tekst is geschreven op rijm en leest heel fijn voor door de korte, goed rijmende zinnetjes. De tekeningen zijn gemaakt door Natascha Stenvert, die ook de geweldige boeken van Kolletje illustreert. Ze maakt Beer tot een lief, vertederend hoofdpersoon. En ook al is hij soms wat onzeker, op het eind is Beer perfect tevreden met wie hij is!

Specificaties Een beer met vlekken

Auteur: Monique Bodegom | Illustraties: Natascha Stenvert | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021683416 | juni 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.