De wondere wilde wereld – een kleurrijk en leerzaam natuurboek

Ga mee op reis en ontdek de mooiste plekken op aarde met dit boek De Wondere Wilde Wereld. Dit boek is geschreven in samenwerking met de World Land Trust, een organisatie die de spectaculaire wilde natuur probeert te beschermen. We maken kennis met de meest bijzondere diersoorten en prachtige plekken die helaas bedreigd worden. Daarom is het dus heel belangrijk om hier met kinderen over te lezen en leren. In dit boek komen heel veel mooie plekken voorbij. Van Borneo naar Zambia en van Armenië naar Mexico. Welke wilde plek wil jij vandaag bezoeken?

De wondere wilde wereld

De World Land Trust

De World Land Trust is een organisatie die is opgericht in 1989 en heeft als doel om bedreigde dieren in hun natuurlijke omgeving te beschermen. De opbrengst van dit boek de Wondere Wilde Wereld komt dan ook ten goede aan deze organisatie. Het leuke is dat allerlei helpers genoemd worden. En dat is toch eigenlijk wel heel mooi en belangrijk dat deze mensen worden gewaardeerd gezien het belangrijke werk dat ze doen.

Maar daarnaast is dit natuurlijk ook een boek boordevol informatie over bijzondere diersoorten. Op de eerste bladzijde lezen we over het eiland Isla Margarita in Venezuela. We zien bijvoorbeeld de groene leguaan, Venezolaanse poedelmot en margaritawitstaarthert. Er staan echt veel bijzondere diersoorten in om over te leren. Daarnaast is er ook informatie te vinden over het landschap. Een heel gevarieerd boek dus over de wondere wilde wereld!

Respect voor onze wondere wilde wereld

Dat kinderen zich gaan interesseren voor de natuur, dat is natuurlijk van onschatbare waarde. Want zij hebben de taak om later beter voor de aarde te zorgen dan we tot nu toe hebben gedaan. Dat kan natuurlijk door zo’n mooi boek als de Wondere Wilde Wereld te bekijken, maar ook door zoveel mogelijk naar buiten te gaan!

Kijk naar de paddenstoelen in de aarde en het groene mos op de boomschors. Luister naar de zingende vogels om je heen en kijk hoe de reeën wegrennen als je te dichtbij komt. Alles is verbonden, alles leeft, omdat het bos er nog staat. Dat is de kracht van wilde plekken – dat is wat de natuur voor ons kan betekenen.

Een leerzaam en kleurrijk natuurboek

Twintig van de mooiste plekken op onze wondere wilde wereld komen voorbij, dus echt een heerlijk boek om in te blijven bladeren. De korte stukjes tekst worden afgewisseld met kleurrijke illustraties en mooie foto’s. Er staan ook een aantal zoekopdrachten in bij ieder land, en dat is altijd leuk en interactief in een boek. Achterin staat ook een uitgebreide dierenlijst, ingedeeld op categorie. En er staan echt verrassend veel dieren in waar we nog niet eerder van hadden gehoord. Daarnaast ook veel weetjes, zoals over de monarchvlinder die tot wel 160 kilometer per dag aflegt!

Dit is een mooi zoek, bewaar- en weetjesboek voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Over allerlei bijzondere plekken op de wereld, want daar moeten we zuinig op zijn. Met de mooie boodschap: niemand is ooit te klein om bij te dragen aan het behoud van onze planeet!

Om de natuur te begrijpen moet je er naar toe. Ga eens naar het bos en kijk omhoog. Het bladerdek filtert de lucht die je inademt en absorbeert CO2, wat belangrijk is in de strijd tegen klimaatverandering.

Meer wondere wilde wereld:

Specificaties De Wondere Wilde Wereld

Auteur: Lily Dyu | Hoofdillustrator: Riley Samels | Vertaling: Sander Buesink | Uitgeverij Lannoo | 9789401488365 | januari 2023 | 96 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.