Waar ter wereld? – Een zoekboek over de planeet

Van zoekboeken heb je nooit genoeg. Tenminste… dat is mijn motto. En ik denk dat heel veel kinderen ook gek zijn op zoekboeken. ‘Waar ter wereld?’ is een zoekboek én weetjesboek in één. En dat maakt het nét even anders.   

Waar ter wereld kun je dit allemaal vinden?

Op onze aardbol is van alles te zien en te beleven. En dat is waar dit boek op inspeelt. Dit boek is echt een zoektocht. Je gaat bijvoorbeeld op zoek naar een moedervos met drie jongen, een koorddanser die zich tussen gebouwen verplaatst en een man met een baard in een boomhut. Lekker afwisselend, en voor ieder wat wils.
Dit boek is anders dan veel andere boeken. Je bekijkt de aarde namelijk niet per continent, zoals veel andere boeken doen, maar echt ‘van boven tot onder’.

Doorzoek de planeet van boven tot onder

De ondertitel van het boek ‘Waar ter wereld?’ is ‘doorzoek de planeet van boven tot onder’. En dat ga je in dit boek ook echt letterlijk doen! Je start je zoektocht in de ruimte. Vervolgens zak je iets af, maar je blijft wel hoog in de lucht. Daarna kom je hoog in de bergen terecht. Verder doorzoek je nog de platen in de bomen, in torens, in de straten, op het water. Je eindigt onder de grond en tenslotte diep in de zee.

Heel leuk om op deze manier met kinderen de opbouw van de aarde te bekijken. Elke plaat is een behoorlijk volle zoekplaat. Je kijkt je ogen uit, en hebt echt wel even nodig om alles goed te bekijken. Op elke pagina in ‘Waar ter wereld’, moet je 10 verschillende dingen zoeken. En als je bent uitgezocht, dan zijn er altijd nog een paar bonus speuropdrachten. Zo ben je uren zoet met dit boek!  

Een zoekboek mét 150 weetjes

Dat ik gek ben op zoekboeken heb ik al eerder in deze review laten doorschemeren. Maar ik ben ook dol op gekke feitjes en weetjes. Ik kan erg genieten van boeken zoals het ‘Guinness world records’ boek bijvoorbeeld. In dit boek kun je 150 verschillende zoekopdrachten vinden, maar ook 150 verschillende weetjes. En die zijn super grappig en interessant. Wist je bijvoorbeeld dat de snelste afdaling ooit van een skiër ging met 255 kilometer per uur? Of dat een mol wel een tunnel van 20 meter kan uitgraven in één enkele dag? Ik kan heel erg van dit soort weetjes genieten. Daar maak je nog eens indruk mee tijdens een gesprek…
Deze combinatie van weetjes en zoekplaten maakt dat ‘Waar ter wereld?’ echt een leuk en opvallend boek is.

Specificaties Waar ter wereld?

Auteur: Susannah Bailey | Illustraties: Paula Bossio | Uitgever: Standaard uitgeverij│ 9789002274046│augustus 2021│32 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel, of klik hier

kaft
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.