Mirabelle haalt kattenkwaad uit. Uit de wereld van Isabella Maan

Veel kinderen kennen Isabella Maan. Het meisje dat half vampier en half fee is. Schrijfster Harriet Muncaster schreef een spinoff op de boeken van Isabella Maan. Mirabelle haalt kattenkwaad uit gaat dus over het nichtje van Isabella Maan.

Mirabella haalt kattenkwaad uit

Mirabelle haalt kattenkwaad uit

Mirabella is half heks, half fee en helemaal ondeugend. Nou dan ben je bij mijn dochter op het juiste adres! Soms heel lief, soms heel erg stout en met een sterke eigen wil haha. Er wordt geadviseerd om een kopje warme chocolademelk neer te zetten als je Mirabelle haalt kattenkwaad uit gaat lezen. Wij kiezen voor een lekker warm kopje thee.

Mirabella is uitgenodigd voor het Feeënbal en ja dan laat je je heksenattributen dus thuis. Maar als je Mirabella heet dan vind je het niet altijd leuk om te gehoorzamen. Ze houdt namelijk nogal van kattenkwaad.

Al deze ingrediënten zorgen voor een geweldig leuk leesboek voor meiden vanaf 7 jaar die dol zijn op de avonturen van Isabella en nu ook Mirabella.

Mirabella haalt kattenkwaad uit

Feeënbal

De vader van Mirabella is heel duidelijk; GEEN HEKSENDINGEN op het midzomerbal! Ook haar broertje vind het maar niks dat ze vanavond een brave lieve fee moeten zijn. Mirabella haalt graag kattenkwaad uit maar dat is nu dus absoluut niet toegestaan. Op de bodem van haar speelgoedkist vind ze haar oude feeëntoverstokje verstrengeld in twee kettingen met een heel klein mini flesje heksenmagie. Een innerlijk conflict volgt en de heksenkant wint..

En dan gaat het hele gezin op weg naar het Feeënbal, maar Mirabella heeft wel een geheim in de vorm van twee flesjes onder haar jurk. Drakenadem voorspelt niet veel goeds..

Isabella Maan en Mirabella Sterrenspreuk

Op het feest was gelukkig ook Isabella Maan. Na een tijdje verteld Mirabella haar geheim aan Isabella. Terwijl het feest om haar heen in volle gang is wordt Mirabella onrustiger en uiteindelijk kan ze het niet meer tegenhouden. Ze loopt diep het woud in om te gaan experimenteren met de flesjes.

Half heks half fee

Ja als je half heks bent en de hele dag niets lievers doet dan experimenteren dan moet je gewoon. Die mooie zaadjes, de drakenadem en de bloemblaadjes van haar kroon werden een mooie roze wolk in haar schoen. Langzaam vormden zich, door alle bladeren die Mirabella in de drank gooide, vijf grote draken. Maar er zat nog iets in haar laars een kleine paarse draak die ze Violet noemde. En roze glitterwolken uitademde.

Mirabella haalt kattenkwaad uit en hoe! Haar vijf draken vliegen rondom het feeënfeest en maken iedereen bang. Gelukkig heeft haar moeder wel stiekem haar heksenketel meegenomen en een ketting vol met flesjes. Zal het ze lukken om de vijf draken weg te krijgen? En hoe zal het aflopen met Violet het kleine paarse draakje?

Illustraties in Mirabelle haalt kattenkwaad uit

De illustraties zijn geweldig leuk en wij genoten erg van al die leuke kleine tekeningetjes. Af en toe staan er paginavolle illustraties in. Draken, Feeën, heksen, ketels, magie, vuur, bezems, boemen, bladeren er is zoveel te zien. En dat is voor jonge lezers altijd een welkome afwisseling op het lezen.

De illustraties in Mirabella haalt kattenkwaad uit zijn allemaal in de kleuren paars, zwart, wit en grijs. Op de kaft zijn er trouwens ook glitters te zien en te voelen.

hoe maak je het je gasten naar hun zin

Extra’s

Achter in het boek staan leuke extra’s! Met tips hoe je een geweldig feestje geeft,hoe je een feeëntoverdrankje maakt, hoe je een feeëncakeje maakt, bloemenkroontjes, versiering en natuurlijk de uitnodigingen!

Mirabella haalt kattenkwaad uit

Specificaties Mirabelle haalt kattenkwaad uit

Auteur en illustraties: Harriet Muncaster | Illustraties Mike Love | Uitgeverij Ballon Media | 9789403220031 | Oktober 2020 | 128 pagina’s | meer informatie vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.