Riddermoed en drakenbloed – een speelse verhalenbundel

Ik heb nu toch een leuk boek ontdekt voor beginnende lezers! ‘Riddermoed en drakenbloed’ is een speelse verhalenbundel, met daarin vijf verhalen over de spannende wereld van ridders, draken en prinsessen. Maar deze bundel is geschreven als een graphic novel, dus er is heel veel beeld en weinig tekst. Ideaal voor beginnende lezers, of kinderen die misschien niet zo van lezen houden, maar wel van leuke, grappige verhalen.

Riddermoed en drakenbloed

Een verzameling verhalen: riddermoed en drakenbloed

Of het nu een draak is die zijn aanvaller in slaap zingt, een prinses die een gevreesde toernooiridder wordt, een meisjesridder die een reuzin tot wanhoop drijft, een draak die schoon genoeg heeft van een overdreven fanatieke ridder, of een muizenridder die alle afleidingstrucjes kent, iedereen kan zijn lot in eigen hand nemen!
In deze bundel leren kinderen in vijf verhalen de spannende wereld van ridders, draken en prinsessen vanuit een heel ander perspectief kennen.

Vijf supergrappige verhalen

Riddermoed en drakenbloed is een ontzettend grappige bundel met verhalen. De verhalen zou je ook goed kunnen bestempelen als vijf prentenboeken in één boek. Dit omdat de verhalen vooral bestaan uit héél veel illustraties en maar weinig tekst. Maar ook omdat de verhalen qua opbouw aan een prentenboek doen denken. Een eenvoudig verhaaltje, met een leuke twist. En daarnaast is de humor heel erg aanwezig. De verhalen zijn echt heel grappig en van deze tijd. Als je denkt aan een traditioneel verhaal over een ridder, een prinses en een draak, dan heb je het mis.

Riddermoed en drakenbloed is juist heel modern. Vrouwelijke ridders en prinsessen die niet meer als prijs in het vooruitzicht gesteld willen worden door hun vader. Geen reus, maar een reuzin. En die reuzin spaart knappe prinsen, die ze in haar handtasje meeneemt en in een gigantisch poppenhuis zet. Heel leuk en knap bedacht door Cornelia Funke, de schrijfster van dit boek. Die naam kwam mij bekend voor, en na even zoeken op Google weet ik waarvan. Zij heeft namelijk ook de serie ‘De wilde kippenclub’ geschreven, een boekenserie die bij tieners wellicht bekend is (er zijn ook films van zijn verschenen).

reuzin

Kleurige illustraties

De verhalen zijn ontzettend grappig en origineel, maar het eerste waar je toch naar kijkt bij dit boek zijn de kleurige en grappige illustraties. Deze sluiten perfect aan bij de tekst vertellen soms nét dat beetje extra. Je hebt de illustraties echt nodig om wat meer diepgang in het verhaal te krijgen. De verhalen zijn dus geschikt om voor te lezen, maar dus eigenlijk nog beter om voor te lezen, omdat je dan ook zelf de tekeningen erbij kunt zien. Ook is er in dit boek gespeeld met de typografie en de lay-out. Er is veel variatie in lettertypes en lettergrootte, en deze tekstenlopen soms ook kriskras over de pagina. Riddermoed en drakenbloed is een verrassend leuk boek, en echt een aanrader voor jonge lezers!

Specificaties ‘Riddermoed en drakenbloed’

Auteur: Cornelia Funke | Illustraties: Daniela Kohl | Vertaling: Django Mathijsen | Uitgeverij: De Vier Windstreken | 9789051169195 | 12 mei 2023 | 132 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.