Ben ik een influencer – Een Geronimo Stilton

De vraag die Geronimo zichzelf stelt, stelde ik een paar jaar terug ook aan mezelf. Ben ik een influencer? Ben je dan als je miljoenen volgers hebt, trending topics of goed gelezen blogs hebt. Maar voor Geronimo Stilton zichzelf die vraag stelt gaat er nog een heel avontuur aan vooraf. Gi-ga-geitenkaas! Sinds Geronimo de populaire influencer Lila ontmoet heeft, is zijn leven compleet veranderd. Hij komt Lila overal tegen: op straat, in de boekhandel, in het park als hij met zijn hond wandelt… En plotseling is Geronimo zelf razend populair op social media! Hoe kan dat nu toch ineens?

Lieve muis 

Geronimo is echt een lieve naïeve muis. Hij heeft nooit door als anderen misbruik van hem maken. Van zijn familie vooral van zijn neef, kan hij heel wat hebben. 

In ben ik een influencer staat de game wereld in het begin centraal. We leren nieuwe termen, via kanttekeningen, en ontdekken dat Geronimo gestrikt is door zijn familie om mee te doen met een game ontwikkelen. Omdat hij gewend is om presentaties te houden. 

Ben ik een influencer

Meer muizenigige beesten doen mee aan deze wedstrijd waaronder Duifje die hem beschouwd als haar verloofde. Ze is dan ook behoorlijk jaloers als Geronimo verliefd lijkt te zijn op Loulou Chapeau. Zij is een echte kaasgrammer en dol op het plaatsen van selfies met goede hashtags. Geronimo interesseert zich er niet zo voor, totdat hem ook wel duidelijk wordt dat er iets heel ergs misgaat. Gelukkig krijgt hij hulp en blijken volgers slimmer te zijn. 

Ben ik een influencer is een lekker dun en klein boekje die kinderen snel kunnen lezen. Educatief, spannend en grappig waarbij Rokford weer even goed op de kaart wordt gezet. 

Ik vond het een erg vermakelijk verhaal en denk dat kinderen vanaf groep 5 het ook een leuk verhaal zullen vinden en de link tussen ons echte leven en social media gebruik, met ben ik een influencer kunnen leggen.

Ben ik een influencer

Specificaties Ben ik een influencer

Auteur: Geronimo Stilton | Uitgeverij Pelckmans | 9789464019230 |  14 november 2022  | 128 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.