Prentenboek Hondje van Guido van Genechten, een aandoenlijk verhaal

Elkaar kwijtraken, dat is toch wel een gedeelde angst tussen ouder en kind denk ik. Mijn hart verzakt regelmatig als ik een seconde knipper met mijn ogen (soms moet je wel!) om vervolgens je kind niet meer in je blikveld te zien. Maar het werkt ook andersom, zo loop ik 3 stappen naar een ander pak pasta in de supermarkt… om vervolgens mijn jongste dochter hard te horen roepen waar ik nou ben. Gelukkig leren we om zelfredzaam te zijn, vertrouwen te hebben en dat je kind aanlijnen misschien helemaal geen gek idee is… :). Prentenboek Hondje moet met ditzelfde dilemma omgaan. Want het hondje is zijn baasje kwijt! Kan jij hem helpen zijn baasje weer te vinden?

Prentenboek Hondje van Guido van Genechten prenten boek clavis kwijtraken vinden samenvatting recensie review inkijkexemplaar inclusief voorkant cover kader

Prentenboek Hondje Guido van Genechten

Hondje is zijn baasje kwijt. Help jij hem zoeken? Hij draagt grote zwarte schoenen. Met veters. Rode sokken. Een knalgele broek. En hij heeft een parapluutje vast. Vind jij hem?

Prentenboek Hondje is een warm boek over een hondje dat zijn baasje kwijt is. De verfijnde illustraties zorgen voor uren zoekplezier. Voor lieve speurneusjes vanaf 3 jaar.

Guido van Genechten is inmiddels een bekende naam hier, en voor jullie vast ook. Zo niet, dan stel ik hem graag nog even voor. Tien jaar geleden verscheen het prentenboek Rikki van Guido van Genechten (1957, Mol, België). Met dat boek werd hij laureaat van de internationale illustratorenwedstrijd Prijs van de Stad Hasselt. Sindsdien raakte zijn internationale carrière als kinderboekenillustrator in een stroomversnelling. Na Rikki creëerde Guido van Genechten nog tal van andere personages: IJsje, Tito Tovenaar, Kleine Kangoeroe, Max, Klein wit visje … Allemaal veroveren ze de harten van peuters en kleuters, niet alleen in Vlaanderen en Nederland, maar wereldwijd. De prentenboeken van Guido van Genechten worden verkocht in meer dan 30 landen.

Kwijt en vinden

In prentenboek Hondje is het hoofdkarakter zijn baasje kwijt. Van Genechten neemt ons mee in een soort van zoekboek tijdens de missie om het baasje te zoeken. Door deze actie worden kinderen meteen betrokken bij dit boek. Ze leven mee met het lieve hondje met een feesthoedje (is hij jarig?) en willen direct gaan helpen. Tevens is dit een speelse manier van tekstbegrip oefenen. In de tekst worden namelijk hints gegeven over het baasje.

Mijn dochters zijn 5 en 10 en hadden al snel een goed vermoeden van wie het baasje zou kunnen zijn. Deze voeten zijn immers terugkomend op elke pagina van prentenboek Hondje, heel alert. Maar ook al weten ze het, de eerste keer blijft het toch spannend. Daarbij is er zoveel meer te zien. Er wordt gebruikt gemaakt van diversiteit in een maatschappij op elk mogelijke manier. Mijn oudste dochter zit in een cowgirl fase en vond de boots erg leuk om tegen te komen. En hé! Een kat. Maar ook een rolstoel, diverse huidtinten, man, vrouw en meer. Er valt veel te zien in de zoektocht van Hondje.

Spoiler, prentenboek Hondje loopt gelukkig goed af! Ik ga niet verklappen wie het baasje is maar dat wordt snel al duidelijk door hints. Klein applausje voor van Genechten. Want het baasje beoefent een beroep die door mij niet geliefd is (zeg maar gevreesd) maar dit karakter is zo lief. Zo is het voor einde voor mij ook vriendelijk :). Mijn dochters vinden het een fijn en leuk boek en doen actief mee met zoeken en leren dat het goed afloopt.

Boekentips prentenboeken hond

Specificaties Prentenboek Hondje Guido van Genechten

Auteur & illustraties: Guido van Genechten | Uitgever: Clavis | 28 pagina’s | December 2014 | 9789044823622 | Meer informatie bij je lokale boekhandel, bezoek de website van uitgeverij Clavis of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.