De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen, een boomtastisch avontuur!

Heb je vroeger als kind al eens een boomhut willen bouwen, dan is dit boek een fantastisch uitgangspunt vol met fantasieën en ideeën! De vele diverse verdiepingen waarvan het bestaan ter plekke gerealiseerd worden doen je versteld staan! Lees nu het nieuwste deel van de waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen en droom weg over je eigen boomhut!

De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen

De waanzinnige boomhut serie van inmiddels 156 verdiepingen!

De waanzinnige boomhut serie gaat over Andy en Terry en goede vriendin Jill. Geen dag gaat voorbij zonder een avontuur op één van de verdiepingen. Zodra de bel gaat van de 3d-videofoon weten Andy en Terry dat het niet veel goeds betekent. Meneer Grootneus is de uitgever en verplicht hen steeds om een boek te schrijven. Dit gaat helaas alleen niet zonder slag en stoot. De deadline wordt vervroegd, ze vergeten de tijd of de twee raken letterlijk en figuurlijk verstrikt in een verdieping.

In de waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen is er onder andere de rotsblokkenbaan, een oudelaarzenverdieping en een gevonden-voorwerpenbureau geopend. Echter zijn er nog veel meer verdiepingen bij gebouwd maar daar verklap ik niks over. Gedurende de hoofdstukken kom je ook terug langs oude verdiepingen en uitvindingen. Benieuwd welke functies de verdiepingen hebben en waarom er een stunt-axolotl is, lees dan snel verder in de waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen! 

Lees ook de eerder geschreven recensies over de boomhut serie

Grappige illustraties met een zoekelement

De zwart-wit illustraties van Terry Denton bleven mij keer om keer verrassen. Er zijn zoveel kleine details aangebracht dat het een feestje is om tijdens het lezen de afbeeldingen te bestuderen. Zo gebeurt er op elke bladzijde wel iets waardoor je binnen de illustraties een mini verhaal ziet ontstaan. Dit komt mede door de mini spreekwolkjes die iets toevoegen.

In deze editie van de waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen is er een verloren worstje wat op bijna alle bladzijdes toegevoegd is. Hierdoor zat er voor mij een extra ‘zoek’ element in tijdens het lezen. In eerste instantie las ik het hoofdstuk en vervolgens ging ik hier naar op zoek. Door deze reden heb ik de illustraties nog beter kunnen bekijken en extra van kunnen genieten.

De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen

Mijn mening over de waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen

Als ik het boek in één woord zou moeten omschrijven is het waanzinnig! Erg gevat maar absoluut waar. Doordat een leerling uit mijn groep haar boekbespreking deed over de waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen was ik nieuwsgierig geworden. Mijn verwachtingen waren door haar enthousiasme hoog maar die zijn absoluut waar gemaakt. 

De manier van schrijven door Andy Griffiths heeft ervoor gezorgd dat ik het boek in 50 minuten heb uitgelezen en meteen een nieuw deel wilde bestellen. Je wordt meegenomen in het verhaal door de grappige opmerkingen en discussies tussen Andy en Terry. De eerder gemaakte creaties blijven terug keren en je blijft verrast worden door de illustraties van Terry Denton. Hierdoor leeft de gehele boom van top tot teen en is afwachten welk avontuur bij een nieuwe verdieping ontstaat. Helaas is de waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen nog niet uit maar staat deze absoluut op mijn aanschaf lijstje. Eerst om stiekem zelf te lezen en vervolgens te plaatsen in de boekenkast in mijn klas!

ontdekken

Specificaties van de waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen

Auteur: Andy Griffiths | vertaal door: Edward van de Vendel | Illustraties: Terry Denton | Uitgever: Lannoo | januari 2023 | 304 pagina’s | 9789401489638 | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.