Klein Konijn helpt mama – John Bond, een helpend handje

Eerder schreef Delicia al een blog over Klein konijn, niet verdwaald. Ik vond haar recensie zo onwijs leuk klinken dat ik niet aarzelde om Klein Konijn helpt mama aan te vragen. Hebben we allemaal immers niet ook soms de hulp van onze kinderen nodig….

klein konijn helpt mama

Klein Konijn helpt mama

In Klein Konijn helpt mama schrijft mama een belangrijke brief. Klein Konijn wil super graag helpen en mag van zijn mama de brief op de bus doen. Dat moet wel voor 5 uur gebeuren! ( Even terugbladeren zien we op de klok dat het 12 uur is) dus Klein Konijn heeft nog 1, 2, 3, 4, 5 uur de tijd om de belangrijke brief te posten.

Snel pakt ze nog wat spullen in. Een stok, taart en slijm. Het is ondertussen al 1 uur geworden straks komt ze nog te laat!

brief posten

Wachten of lopen

Klein Konijn moet met de bus, maar die komt altijd te laat. Ze kan maar beter gaan lopen! Maar dan komt toch de bus eraan. Klein Konijn helpt mama en is alleen maar bezig met de belangrijke brief en niet te laat komen en na een tijdje komt ze eindelijk aan in de stad. Voordat ze op zoek gaat naar de brievenbus gaat ze eerst wat eten. Daar was die taart dus voor!

Maar oeps er valt een klodder taart op de brief, de brief valt in het water en vliegt weg. Die arme Klein Konijn helpt mama wel op een hele gekke manier!
Zal Klein Konijn de brief op tijd weten te posten voor de brievenbus wordt geleegd?

Illustraties

Wederom is Klein Konijn helpt mama een spannend verhaal en toch ook zo herkenbaar. Kinderen leren door fouten te maken, en het is heel makkelijk om ze dingen uit handen te nemen, maar juist door die fouten maakt het het ook allemaal wel heel schattig! Bij Klein Konijn lijkt alles wel mis te gaan.

klein konijn helpt mama

De illustraties in Klein Konijn helpt mama zijn in warme teinten met roze, paars, oranje en groen als hoofdkleuren. En natuurlijk het zwarte van Klein Konijn zelf. Er is een hoop te zien en je kunt op zoek gaan naar vele dieren.
Er is gebruik gemaakt van schildertechnieken wat het geheel een sprookjesachtig effect geeft.
Om 6 uur is Klein Konijn eindelijk thuis, en dat vind ik ook leuk aan dit boek dat je een beetje kunt praten over klokkijken!

Een leerzaam boekje ook voor ouders dus over loslaten en kinderen het vertrouwen geven dat ze iets kunnen. Ondanks dat het soms misschien niet gaat zoals jij gehoopt had. Aldoende leert men..

Enthousiast geworden?

Specificaties Klein Konijn helpt mama

klein konijn helpt mama

Auteur: John Bond | Vertaling Manon Sikkel| Uitgever: Luitingh-Sijthoff | 9789024589852 | juli 2020 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.