Het eiland van verloren woorden – een magisch en mysterieus verhaal

Wat een intrigerende titel en mooie boekomslag! Het Eiland van Verloren Woorden is een magisch en mysterieus verhaal. In de titel en omslag zie je dat direct. Wij waren dus erg nieuwsgierig naar dit boek. Het gaat over het koninkrijk Florean, dat na de dood van de koningin in handen komt van haar raadsman Xavier. Maar hij blijkt door list en bedrog aan de macht te zijn gekomen. De drie jonge kinderen van de koningin blijven verslagen achter. Kunnen zij het rijk nog redden? Een spannend verhaal ontvouwt zich. Een boek van de Canadese schrijfster Heather Fawcett, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Het is uitgegeven in de serie Magische Mysteries van Uitgeverij De Fontein. Lees verder voor een kleine inleiding in deze magische wereld!

hoofd

Magisch en mysterieus

De hoofdpersoon van dit boek Het Eiland van Verloren Woorden is de 13-jarige Noa. Na de dood van haar moeder, die de koningin was van het eilandenrijk Florean, is zij samen met haar broer Julian en zusje Mijt op de vlucht. Want haar moeder blijkt kwaadwillig te zijn vergiftigd door haar raadsman Xavier, die de macht wilde grijpen. Hij wil het koninkrijk ontdoen van de magiërs. De familie van Noa, de Marchena’s, bezit namelijk al eeuwenlang sterke magische krachten. Haar broer Julian is voorbestemd om de koning te worden. Zijn magische krachten overstijgen die van alles en iedereen. Hij spreekt alle negen magische talen vloeiend, waaronder bijvoorbeeld de taal van de Zee, van het Zout en de Aarde. Julian beheerst de krachtigste toverspreuken die hij in al deze talen kan uitspreken.

Noa heeft helaas geen magische krachten. Althans zo denkt zij. Ze bezit wel een grote dosis moed en vindingrijkheid. En vooral een sterkte intuïtie. Daarmee helpt ze haar broer met belangrijke beslissingen, alhoewel hij niet om haar advies staat te springen. Op het bijzondere varende eiland Areas zijn ze al twee jaar op de vlucht voor Xavier. Hij wil hun hele familie uit de weg ruimen. En hij heeft ontdekt dat er nog twee verloren magische krachten zijn die hem misschien kunnen helpen. Twee magische talen waarvan niemand weet hoe of door wie deze gesproken moeten worden. Het eiland van de verloren woorden herbergt deze magische krachten.

Het eiland van verloren woorden

Het eiland van de verloren woorden

Maar waar is dit eiland gebleven? Een eiland dat al lang geleden door sterke magiërs met toverspreuken is beveiligd. Zou het Noa en Julian lukken om Xavier te slim af te zijn? Kunnen ze zelf op zoek gaan naar het eiland van de verloren woorden? Noa krijgt een onverwacht essentiële rol hierin. Maar zij worstelt met de zorgen om de krachten van haar broer. Worden deze niet te sterk? Loopt hij het risico om naar de duistere kant getrokken te worden? Een verhaal over moed en vindingrijkheid. Over vertrouwen op je intuïtie en op de familieband. Want dat is veelal het belangrijkste in een moeilijke situatie. Maar dat vertrouwen kan soms behoorlijk op de proef worden gesteld.

Noa wist niet wat ze moest zeggen. Julian had nog nooit zo weinig op de oude Julian geleken. Met zijn harde glinsterende ogen en het vermaak op zijn gezicht dat in iets donkers en onheilspellends veranderd was, als een onweerswolk in de verte.

Koning Julian blijft voor Noa, en voor de lezer, erg ondoorgrondelijk. Wat gaat er in hem om? Hij laat hier weinig van zien. Het verhaal is geschreven vanuit Noa. Ondanks haar jonge leeftijd is zij heel dapper en moedig. En ook wat eigenwijs. Maar haar eigenwijsheid en strategische inzicht blijken van groot belang in deze spannende strijd. Kunnen de verloren woorden op het onvindbare eiland het koninkrijk Florean redden? De vele magische wezens en werelden maken het echt een spannend verhaal om te lezen. Een wereld die je goed kunt inbeelden door de manier waarop het geschreven is. Knap gedaan!

Een meeslepend verhaal

Het Eiland van Verloren Woorden doet qua sfeer wel wat denken aan de boeken van Harry Potter. Bijvoorbeeld door het mysterieuze kasteel op het drijvende magische eiland. Met een demonische slang onder het eiland, waarbij die van Voldemort in het niet valt. De strijd tussen goed en kwaad. Maar ook de angst om door het kwade beïnvloed te worden. En vooral is het een verhaal over jonge en moedige tieners die hun eigen leven op het spel zetten om hun wereld te redden. Dat zijn allemaal ingrediënten voor een spannend verhaal. Ook met de aanwezigheid van de dood en de geesteswereld, die in dit boek op bijzondere wijze een rol spelen.

Meeslepend en mysterieus; zo is het boek te omschrijven. Een boek uitgegeven in de serie Magische Mysteries van Uitgeverij De Fontein. Daarbinnen zijn er nog meer van dergelijke magische verhalen. Het Eiland van Verloren Woorden maakt ons dus nieuwsgierig naar de rest van deze boeken! En over het eilandenrijk Florean willen we eigenlijk nog meer weten. Want hoe groeien de kinderen verder op, hoe ontwikkelen hun magische krachten zich? En natuurlijk is ook de vraag welke vijanden de strijd overleefd hebben. We hopen dus op een vervolg, want het verhaal heeft veel boeiende en mysterieuze elementen.

Specificaties Het Eiland van Verloren Woorden

Auteur: Heather Fawcett | Vertaling: Mechteld Jansen | Uitgeverij: De Fontein | 9789026155727 | juli 2021 | 336 pagina’s | Meer informatie vraag je bij je lokale boekhandel, of vind je hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.