De Koning van de Hel, het spannende laatste deel

Al vanaf ik De Prins van Toorn heb gelezen ben ik helemaal geobsedeerd door deze geweldige serie. Ik hou van het duistere randje dat ook in De Koning van de Hel zeker niet ontbreekt. Dit is de afsluiter van de waanzinnig spannende Koninkrijk der zonden trilogie. En ik had mij geen mooiere afsluiting kunnen bedenken. Het verhaal komt prachtig bij elkaar en ik sla toch wel met een beetje pijn in mijn hart dit fantastische boek dicht.

Let op: Als je de eerdere delen van deze serie nog niet hebt gelezen, sla dan in ieder geval de samenvatting over i.v.m. spoilers.

De Koning van de Hel

De Koning van de Hel samenvatting

Emilia kan amper bijkomen van de aangrijpende ontdekking dat haar tweelingzus Vittoria nog leeft. Voordat ze de demonen uit haar historie onder ogen kan komen, moet Emilia de verleidelijke Prins van Toorn gaan opeisen. Ze wil niet alleen maar zijn lichaam, ze wil ook zijn hart en ziel, maar juist dat kan deze demon haar niet geven.

Als een aanzienlijk lid van Huize Hebzucht wordt gedood, begeven Emilia en Toorn zich naar de demonenrechtbank. Het bewijs richt zich naar Vittoria als de moordenaar en ze wordt al gauw tot vijand van de Zeven Cirkels verklaard. Ondanks haar verraad zal Emilia er alles aan doen om de onduidelijkheden rondom de misdaad boven tafel te krijgen. Ze wil voor eens en voor altijd te weten komen wie haar zus werkelijk is.

Auteur: Kerri Maniscalco & vertaling: Anne-Marieke Buijs
Auteur: Kerri Maniscalco & vertaling: Anne-Marieke Buijs

Alle puzzelstukjes op hun plaats

Laat ik beginnen met zeggen dat De Koning van de Hel wat mij betreft een perfecte afsluiting is van deze populaire reeks. Waar De Prins van Trots eindigt met meer vragen dan waar je mee begon. Vallen bij dit laatste deel alle puzzelstukjes op hun plek. Auteur Kerri Maniscalco heeft dit op een buitengewoon knappe manier gedaan. Gewoon alles klopt. De magie, het verleden, de wereld en de verhaallijnen komen allemaal prachtig samen. Geen detail blijft onbeantwoord en ook gevoelsmatig is dit echt een prachtig einde. Dus hoewel ik met pijn in mijn hart afscheid neem van deze serie denk ik met een glimlach terug aan dit geweldige avontuur!

De Koning van de Hel
Uit De Koning van de Hel

Voor wie is De Koning van de Hel?

Voor iedereen die deel 1 en 2 uit de Koninkrijk der Zonden-serie heeft gelezen. Heb je deel 1 en/of 2 nog niet gelezen? Wat doe je hier dan nog? Ga deze trilogie nu meteen lezen, want hij is echt fantastisch!

De Koning van de Hel is een betoverende fantasy met een duister randje. Het verhaal speelt zich net zoals deel twee af in de Zeven Cirkels. Je kunt je voorstellen dat het hierdoor regelmatig sluimert in een moreel grijs gebied. En soms spat het hier ook snoeihard uit.

Kleine trigger warning in dit boek komt zowel geweld voor als redelijke spicy scenes. Als je hier gevoelig voor bent kun je deze stukken wellicht overslaan of misschien beter een ander boek kiezen. Al deze scènes passen binnen het verhaal en voegen wat mij betreft toe aan de spanning van dit boek. Maar maken De Koning van de Hel mogelijk wel wat minder geschikt voor gevoelige jongeren.

De Koning van de Hel
Bladzijde 16 uit De Koning van de Hel

Koninkrijk der Zonden-serie

De Koning van de Hel is het laatste deel van de Koninkrijk der Zonden trilogie. Maar hoe begon deze waanzinnig spannende dark fantasy reeks ook alweer?

De Prins van Toorn
De Prins van Toorn is een prachtige kennismaking met de Koninkrijk der Zonden wereld. Dit verhaal speelt zich af in Italië en dat Lees je terug in de vele details. Nadat Emilia haar tweelingzus op brute wijze dood aantreft zint zij op wraak. En hier heeft ze alles voor over. Zelfs als dat betekend dat ze een duistere samenwerking aan moet gaan met de Prins van Toorn.

De Prins van Trots
De Prins van Trots straalt wat mij betreft meteen al een veel macaber gevoel uit. Dit verhaal speelt zich af binnen de Zeven Cirkels waar zonden de baas zijn. Emilia zet haar zoektocht naar de moordenaar van haar zus voort. Maar wanneer zij de waarheid ontdekt is deze maar moeilijk te bevatten. Dit spannende avontuur levert in ieder geval een hoop nieuwe vragen op…

Limited Edition

Ook het derde deel uit de Koninkrijk der Zonden trilogie is verschenen in een betoverende limited edition. Zo heeft ook De Koning van de Hel het inmiddels kenmerkende bedrukte boekblok. Een prachtige dubbelzijdig bedrukte stofomslag waar de kleuren echt vanaf schitteren. En de fan art op de schutbladen maakt het geheel compleet. Dit derde en afsluitende deel is dan ook zeker mijn favoriete limited edition uit deze serie. Het is zonder twijfel opnieuw een adembenemende editie geworden die perfect past bij zijn voorgangers. Deze trilogie is daarom niet alleen vanwege het verhaal een echte must have voor in je boekenkast. Maar ook zeker een geweldige collectors item voor elke bookdragon.

Tip: Lees het boek zonder de stofomslag, want de folie op deze cover slijt erg snel.

Wat vind ik van De Koning van de Hel

Mocht het nog niet duidelijk zijn, ik ben een enorme fan van deze Trilogie. En bij De Koning van de Hel heb ik op het puntje van mijn stoel zitten lezen. Wat een onwijs spannend vervolg is dit. De plottwist zijn origineel en hoewel ik wel zo mijn ideeën had was het zeker niet voorspelbaar. Ik ben echt van deze serie en zijn personages gaan houden. En daarom doet het echt een beetje verdriet om afscheid te moeten nemen van dit waanzinnige avontuur. Gelukkig verschijnt later dit jaar Het spel der Zonden wat zich in dezelfde wereld afspeelt. Dus stiekem hoop ik daarom dat ik Toorn en Emilia daar nog eens zal tegenkomen. En anders zit er niets anders op dan deze geweldige trilogie te herlezen!

De Koning van de Hel
Digitaal annoteren in De Koning van de Hel

Leestips passend bij De Koning van de Hel

Ben jij ook zo dol op heerlijke fantasy verhalen waar je even helemaal in kunt verdwalen? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties De Koning van de Hel

Auteur: Kerri Maniscalco | Vertaling: Anne-Marieke Buijs | Illustraties schutbladen: Crisol Crowling | Uitgever: Boekerij | 14 februari 2024 | 384 pagina’s | 9789022597880 | Meer informatie over De Koning van de Hel bij je lokale boekhandel, bekijk de website van uitgever Boekerij of online bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.