Weerwolvenfeest – een schoolfeest met Dolfje

Dolfje Weerwolfje blijft leuk! Al meer dan 25 jaar kunnen kinderen genieten van dit leuke wolfje en zijn avonturen. Mijn jongste dochter is gek op deze boeken, dus ze was ook heel blij toen ‘Weerwolvenfeest’ op de mat valt. Wat een timing, zo in de aanloop naar Halloween!

Weerwolvenfeest

Feesten met Dolfje

Er is een weerwolvenfeest op school, wrow!
Timmie draagt een wolvenmasker van papier.
Dolfje en Noura niet. Het is volle maan.
Zij hebben geen masker nodig.
Het feest is vol dansende vampieren en weerwolven.
DJ Leo draait plaatjes.
En volgens meester Frankula gaan Dolfje en Noura de wedstrijd winnen.
Maar dan gaat het mis. Alle maskers moeten af…

Dolfje weerwolfje

Een nieuw (oud) boek

Zelf ben ik het overzicht meestal kwijt bij de boeken van Dolfje Weerwolfje. Wij hebben thuis heel wat boeken, maar ik kan nooit precies onthouden welke we nu al precies hebben. Dat komt omdat we sommige delen zelf hebben gekocht en andere delen weer hebben gekregen. En soms als we een boek van Dolfje tegenkomen op bijvoorbeeld een rommelmarkt, nemen we die ook mee, want mijn dochter wil toch wel graag alle boeken van de serie een keer lezen.

Inmiddels zijn er al 25 delen van Dolfje Weerwolfje verschenen, naast een aantal zelfleesboeken. Het boek ‘Weerwolvenfeest’ is eigenlijk geen nieuwe titel. Dit boek is al jaren geleden uitgebracht (het is het zesde deel van Dolfje Weerwolfje) en heeft in 2007 zelfs de prijs van de Nederlandse Kinderjury gewonnen. Nu is het opnieuw uitgebracht, dit is zelfs al de 26e druk! Het boek heeft een opfrisbeurt gehad, en achterin kun je ook liedteksten vinden.

Liedjes bij het boek Weerwolvenfeest

Ik vind het altijd leuk als boeken wat extra’s hebben. En dat heeft ‘Weerwolvenfeest’ zeker! Voorin zie je de hoofdpersonages van de boeken van Dolfje Weerwolfje bij elkaar. Dat is handig, zo heb je meteen een overzicht wie precies wie is. Ook al heb je de andere delen nog nooit gelezen, je kunt zo instappen, zonder dat je de andere boeken kent. Achterin het boek staan de teksten van de liedjes die DJ Leo op het feest laat horen. Als je naar deze site gaat, kun je de liedjes ook beluisteren en lekker meezingen. Leuk als je een eigen Halloween verkleedfeestje wil houden bijvoorbeeld!

Noura en vampier

Een fijn boek voor beginnende lezers

Bij de boeken van Dolfje Weerwolfje zit er altijd wel wat verschil in de dikte en moeilijkheidsgraad. Dit deel Weerwolvenfeest is heel goed door jonge kinderen zelfstandig te lezen, de moeilijkheidsgraad is geschikt voor kinderen vanaf AVI M4. De zinnen zijn kort en elke zin begint op een nieuwe regel. De regelafstand is prettig en het lettertype is niet te groot. Ook zijn de woorden kort en niet te moeilijk.

Het verhaal van Weerwolvenfeest zelf leest vlot en heeft een leuke verhaallijn. Dolfje en Noura zijn een beetje in paniek, omdat ze straks ontmaskert zullen worden als echte weerwolven. Voor kinderen is dit spannend: zullen ze op tijd kunnen ontsnappen, of een andere oplossing kunnen verzinnen?
De tekeningen zijn zoals altijd ontzettend leuk en afwisselend, soms ook hele bladzijdes die helemaal gekleurd zijn. Een aanrader voor de jonge Dolfje fans!

Lees hier de recensies van Dolfje Weerwolfje op StoerLeesVoer

Specificaties ‘Weerwolvenfeest’

Auteur: Paul van Loon | Illustraties: Hugo van Mook | Uitgeverij: Leopold | 9789025885236 | 3 oktober 2023, oorspronkelijke uitgave 2006 | 96 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.