Sintel en Vuur, een fascinerend tweede deel

Wauw! Ik heb Sintel en Vuur bijna in één adem uitgelezen. Vanaf de eerste bladzijde heeft dit fascinerende verhaal mij opnieuw in zijn greep. Het leest alsof ik nooit ben weggeweest uit deze buitengewone wereld vol dreigende vulkanen….

Sintel en Vuur

Sintel van Vuur samenvatting

Het volk noemt me de Roos van As. Ik denk niet dat ik een roos ben, misschien eerder een struik: kronkelig en doornig. Ik zal ervoor zorgen dat je bloed wanneer je me probeert aan te raken.

Sintel is alles kwijtgeraakt, haar huis, haar familie, en haar kroon daarom is ze op zoek naar een veilige plek. Deze hoopt ze samen met Stiarra, Baskar, Tefra en Jokarn te vinden in de opstandige provincie Skarn. Baskars stiefvader Hurrik heet haar van harte welkom, maar ook haar bondgenoten zijn niet helemaal eerlijk en al gauw dreigt er van alle kanten gevaar. In de chaos van loyaliteit en verraad worstelt Sintel met haar positie én haar eigen hart. Want hoe hoog is de prijs voor het heroveren van haar troon? En waarom is de liefde net zo gecompliceerd en gevaarlijk als politiek?

Auteur Mara Li
Auteur Mara Li

Even terug lezen

Het was al even geleden dat ik deel 1, Sintel en As had gelezen. Dus leek het mij slim om eerst even het laatste hoofdstuk van dit boek te lezen. En dit bleek een goed idee. Hierdoor zat ik weer helemaal in het verhaal. Niet dat ik me hierdoor alle details precies wist te herinneren. Maar het voelde wel weer heel vertrouwd.

Sintel en Vuur gaat verder waar het eerste deel is gebleven. Dus kon ik zo doorlezen alsof het verhaal nooit was stilgevallen en er niet al maanden (misschien zelfs wel een jaar) tussen heeft gezeten. En die details die kwamen vanzelf wel weer boven…

Sintel en Vuur
Illustratie landkaart door Lotte van den Noort

Voor wie is Sintel en Vuur?

Sintel en Vuur is een heerlijk spannende Young Adult voor iedereen die houd van Epische Fantasy. Dus ben je dol op verhalen die zich afspelen in een fictieve wereld gevuld met magie? En dat draait om een meeslepende strijd op leven en dood? Dan zit je met dit verhaal helemaal goed, want het speelt zich net zoals Sintel en As af in een land waarin men moet leven met onstuimige vulkanen. Sintel de dochter van de gevallen heersen van dit rijk is van haar rechtmatige plek verstoten. Met behulp van een groep trouwe bontgenoten en de oersterke vulkanen gaat zij de strijd aan om haar plek op te eisen. Maar wie hebben er echt de controle? Sintel of de eeuwenoude vulkanen…

Klinkt dit als een geweldig avontuur? Dan is dit boek zeker wat voor jou. Wel is het wel raadzaam om eerst deel één te lezen aangezien de strijd daar al begint…

Sintel en Vuur
Uit Sintel en Vuur

Sintel en As (deel 1)

Vorig jaar mocht ik Sintel en As het eerste deel van deze mooie serie al lezen. En dit vond ik echt een onwijs tof verhaal.

Je maakt kennis met Sintel va-Assai die het teken van de vuurmoeder (een angstaanjagende vulkaan) draagt. Maar of dit een zegen of een vloek is valt nog te bezien. Wanneer haar vader de heerser van As wordt vermoord en zijn plek wordt ingenomen door zijn moordenaar slaat ze op de vlucht. Wat volgt is een intense zoektocht naar bondgenoten die haar kunnen helpen om terug te vechten. En om haar rechtmatige plek te veroveren.

Na het lezen van het eerste deel was in enorm nieuwsgierig hoe het verhaal verder zou gaan. En dit tweede deel heeft zeker voldaan aan alle verwachtingen!

Sintel en Vuur
Sintel en As & Sintel en Vuur

Wat vind ik van Sintel en Vuur

Wat heb ik uitgekeken naar dit tweede deel over Sintel va-Assai. Na een zinderend eerste deel waren de verwachtingen natuurlijk super hoog. Ik was dan ook erg blij dat ik in één adem kon doorlezen. Het was echt alsof ik nooit was weggeweest. En ook dit tweede deel leest heerlijk weg. Voor ik het wist had ik al vijftig pagina’s gelezen en kon ik niet anders dan verder lezen. Ook Sintel en Vuur is een bijzonder krachtig verhaal over ontdekken wie je bent en leren vertrouwen op je gevoel. Het zit boordevol spanning en af en toe een vleugje romantiek.

Ook voelde het hier en daar aan als een politiek spel. Wie zijn er vrienden of bondgenoten en wie steken er een mes in je rug zodra ze de kans krijgen? En dat maakte het verhaal voor mij nog intrigerende. Jammer dat dit toch wel echt het einde van dit avontuur lijkt te zijn. Ik heb beide boeken echt met veel plezier gelezen en had graag nog veel langer in deze wereld willen doorbrengen.

Annoteren
Digitaal geannoteerd in Sintel en Vuur (Het boek is hierbij op geen enkele manier beschadigd of vernield…)

Leestips passend bij Sintel en Vuur

Bij StoerLeesVoer lezen we graag Young Adult boeken. Nieuwsgierig? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties Sintel en Vuur

Auteur: Mara Li | Omslagontwerp: Jen Minkman | Tekst redactie: Britt Zwijnenberg & Cathinca van Sprundel | Illustratie landkaart: Lotte van den Noort | Uitgever: Dutch Venture Publishing | 6 mei 2024 | 200 pagina’s | 9789493265714 | Meer informatie over Sintel en Vuur bij je lokale boekhandel, bekijk de website van uitgever Dutch Venture Publishing of online bij bol.com*.

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.