Is dit mijn kasteel? Een zoekboek voor prinsen en prinsessen

Wat een mooi en fantasievol boek! In dit zoekboek van Michiel van Thillo zien we heel veel verschillende kastelen. In wat voor kasteel zou je het liefste willen wonen als je een prins of prinses bent? Misschien een waterkasteel met glijbanen? Of een lekkernijenpaleis gevuld met snoep, ijs, taart en een chocoladefontein? We kunnen vast wel raden wat kinderen zullen kiezen! Ga je ook mee op huizenjacht met de prins en prinses? Een zoekboek voor nieuwsgierige kinderen vanaf 3/4 jaar die wel van wat uitdaging houden!

Een wonderlijk zoekavontuur in paleizen, forten en kastelen!

hoofd

Verhuizen naar een nieuw kasteel

Een prins en prinses leven al lang en gelukkig in hun kasteel. Maar het wordt tijd om te verhuizen. Want hun kasteel is een beetje in verval geraakt. En al die spoken zijn ze ook een beetje zat. Ze gaan op bezoek bij allerlei verschillende burchten, forten en kastelen. Allemaal in een bijzonder thema, van de ruimte tot het moeras. In dit grote zoekboek van Michiel van Thillo kunnen kinderen urenlang kijken.

Op iedere pagina kunnen we op zoek gaan naar de prins, prinses en hun schatkisten. Bij de korte tekst staan nog meer zoekopdrachten. Zien jullie bijvoorbeeld de spoken, ramenwassers of verloren honden? 

Het lekkernijenkasteel is een grote favoriet in eigen huis, en daar blijven we natuurlijk het langste naar kijken. Maar ook het drakenfort, iglokasteel en muziekpaleis zijn heel stoer. Alle kastelen hebben wel iets moois te bieden! Maar voor welk kasteel kiezen de prins en prinses? Gaan ze verhuizen of kunnen ze beter gaan verbouwen?

Urenlang kijk-en zoekplezier

Wat is er leuk aan dit zoekboek? De bladzijden zijn gedetailleerd en kleurrijk. Er zit veel fantasie in, dus kinderen kunnen lekker wegdromen bij het idee van een kasteel met een waterglijbaan of skipiste. Echt leuk voor urenlang zoekplezier! Zoekboeken zijn eigenlijk altijd een succes. Voor kinderen jong en oud. Is dit mijn kasteel? is voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar geschikt. Maar ook een 10-jarige zoekt nog graag mee!

Leuk is vooral ook de vorm van het boek met de kasteeltorens. En niet te vergeten: het is een lekker groot formaat!

Michiel van Thillo is de illustrator en schrijver van Is dit mijn Kasteel. Hij maakt vooral strips en prentenboeken. Kijk ook bij onze review van Niet Roze. Over het stoere meisje Roos dat niet van roze houdt!

Specificaties Is dit mijn kasteel?

Tekst en illustraties: Michiel van Thillo | Vormgeving: Studio Lannoo | Uitgeverij Lannoo | 9789401476881 | april 2022 | 32 pagina’s | Uitgeverij: Lannoo | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

kaft
footer 5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.