Hilda en het verborgen volk. Aanbevolen voor stoere meisjes.

Toen ik Hilda en het verborgen volk zag, dacht ik eerst aan mijn zoon van 12. Wat bleek? Mijn dochter van 7 vindt dit een heel leuk boek. Zeker toen ze las dat er een ook een Netflix serie van is. Dat is natuurlijk dubbel zo leuk! Lezen én filmpjes kijken. En ik moet jullie eerlijk bekennen, dat ik het boek ook graag samen met haar lees. Grappig en spannend tegelijk. En een stoer meisje speelt de hoofdrol. Dat maakt het extra leuk.

Hilda, het meisje met het blauwe haar

Hilda en het verborgen volk

Hilda en het verborgen volk is bedacht door Luke Pearson en geschreven door Stephen Davies. Het is niet alleen een serie in boekvorm, maar ook op Netflix. Hilda is een stoere meid. Ze woont samen met haar moeder in een afgelegen huisje. Hilda leeft in een beetje een sprookachtige wereld. Wellicht de reden dat ook ik dit boek graag lees. Ik ben namelijk dol op sprookjes. Hilda trekt er vaak op uit. Ze tekent graag en is niet bang uitgevallen. Ze gaat op onderzoek uit, ook als het eng en spannend is. Zo ook in dit eerste deel: Hilda en het verborgen volk.

Sprookjesachtige wereld

Hilda en het verborgen volk

Hilda leeft in een wereld die als een sprookje aandoet. Er zijn wezens waar je nog nooit van hebt gehoord zoals een voshertje. Twijg, een goede vriend van Hilda. Er is ook een Middernachtreus. Die blijkt op zich vriendelijk. Maar er zijn ook trollen. Die zijn wat meer angstaanjagend. En niet te vergeten het verborgen volk. Een soort elfjes. Ik heb eerst zelf het boek gelezen om na te gaan of het niet te eng was voor mijn dochter (7). Dat is niet het geval. Hilda is met veel humor geschreven. Het is ook best wel spannend, maar niet eng.

Hilda en het verborgen volk

Hilda en het verborgen volk is één van de delen die in boekvorm is verschenen. Het verhaal gaat over een eeuwenoude afspraak die is gemaakt met het verborgen volk. Dit zijn een soort elfjes. Ze zijn eerst onzichtbaar, later worden ze wel zichtbaar. Dan blijken ze over de gehele vallei te wonen. Het huis van Hilda en haar moeder staat in de weg. Om ervoor te zorgen dat ze toch in het huis kunnen blijven wonen gaat Hilda op zoek naar de woonplaats van de elfenkoning. En natuurlijk beleeft ze op haar pad allerlei avonturen. Hilda en het verborgen volk is het eerste boek in een serie over Hilda.

Tot slot

Hilda en het verborgen volk is een grappig en spannend boek. Geschikt voor stoere kinderen vanaf 8 jaar. Mijn dochter is 7 en ze vindt dit ook een heel leuk boek. Het is best wel spannend, maar niet eng. Het wakkert de fantasie aan. Heerlijk om te lezen, samen of alleen.

Specificaties Hilda en het verborgen volk

Hilda en het verborgen volk

Auteur: Stephen Davies | Uitgever: Condor │ 9789492899644 │ november 2019 │ 184 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.