Mensenkennis voor beginners, win vertrouwen

Stiekem ben jij best wel voorspelbaar.. Mentalisten maken gebruik van mensenkennis en zij weten al eeuwenlang dat mensen voorspelbaar zijn. Timon Krause neemt je in Mensenkennis voor beginners mee op een reis door de mysterieuze methode van cold reading. Dat is de kunst om, schijnbaar uit het niets, alles over de onbekende persoon tegenover je te weten te komen. Zo leer je hoe je op een natuurlijke manier het vertrouwen kunt winnen van mensen.

Cold reading leert ons drie dingen: hoe we een gevoel van empathie kunnen creëren bij onze gesprekspartners, hoe we onszelf en onze medemens beter kunnen leren begrijpen en dat wij mensen allemaal hetzelfde zijn.

Timon Krause

De methode cold reading zelf toepassen

Mensenkennis voor beginners is een cursus in boekvorm over intuïtieve mensenkennis. Timon leert je zijn systeem van mensenkennis aan dat hij gebruikt bij cold reading. Zodat jij je makkelijk in mensen kan verplaatsen, ze beter kan begrijpen en ze het gevoel kan geven dat je ze daadwerkelijk begrijpt. De drang om begrepen en gezien te worden is namelijk een diep menselijk verlangen dat we met elkaar delen.

Cold reading (koud lezen) is een techniek die gebruikt wordt door mentalisten, astrologen en waarzeggers. Met deze techniek kom je op dezelfde golflengte met de ander en lijkt het alsof anderen diepe inzichten hebben in jouw psyche en jouw leven. De ‘cold’ komt van het ontbreken van informatie over een persoon vooraf aan de reading. Het mooie van cold reading is dat het in zijn puurste vorm makkelijk te leren en toe te passen is. Leuk om te lezen in Mensenkennis voor beginners.

Iedereen kan dus cold reading leren: gegarandeerd en voor de volle honderd procent.

Mensenkennis voor beginners

Timon; mentalist en auteur

Tussen de interessante theorieën van Mensenkennis voor beginners en oefeningen over cold reading, deelt Timon zijn persoonlijke ervaringen als (lerende) mentalist. Timon is geboren in Duitsland, opgeleid in Nieuw-Zeeland en gevestigd in Amsterdam. Hij (26 jaar) heeft met zijn show al de wereld rondgereisd. Timon speelt zijn show regelmatig in verschillende theaters, ook in Nederland. Naast zijn optredens als mentalist deelt de filosoof regelmatig zijn gedachten in lezingen en boeken. Als 12-jarige ging hij naar een hypnoseshow en sindsdien is zijn fascinatie voor mensen niet meer over gegaan.

In Mensenkennis voor beginners laat Timon je de basis zien van cold reading, zijn variaties op de psychologische techniek en hoe je deze communicatietactiek in het dagelijks leven kan inzetten om ‘intermenselijke deuren’ te openen. Hij legt daarbij goed uit wat de psychologie is achter de techniek. Hij laat ook andere mentalisten aan het woord, waardoor je een breder beeld krijgt van de toepassingen van cold reading.

Mensenkennis voor beginners is inspirerend voor iedereen

Ik vond Mensenkennis voor beginners een interessant boek. Ik heb veel geleerd over hoe mentalisten werken en eigenlijk dus over hoe mensen zijn. Nu zie ik mezelf niet direct actief aan de slag gaan als mentalist. Maar voor mijn mensenkennis was het boek al heel leuk om te lezen. Om de techniek echt toe te passen heb je ook een beetje moed nodig (en een goed geheugen). Dus het is aan de lezer wat je met de kennis wil natuurlijk.

Mensenkennis voor beginners is in ieder geval fijn en leuk geschreven. Het was een verrassend en vermakelijk boek. Dus of je nu ambities hebt als mentalist en shows wil geven of gewoon je communicatie en je mensenkennis wil verbeteren, dit boek is zeker de moeite waard.

Specificaties Mensenkennis voor beginners

Auteur: Timon Krause | Vertaald door Ed van Eeden | Uitgever: Lannoo | September 2021 | 9789401477277 |
232 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of hier

Footer5
Mandy
Delen is enorm lief

Waar zou ik zijn zonder boeken? En waar zonder schrijven? Ik houd van woorden en puzzel er graag mee. Mijn leven begint meestal op papier, want daar heb ik overzicht. Pas daarna snap ik dingen in de praktijk. Ik heb autisme en blog daar ook over, want ik vind openheid en diversiteit belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.