Waya en de wolf – een avontuur in de sneeuw

Ik heb al heel veel enthousiaste reviews gelezen over de eerste twee boeken van Jonne Kramer. Nu haar derde boek verschijnt: Waya en de Wolf ben ik natuurlijk enorm nieuwsgierig. Is dit boek ook zo tof als de andere twee boeken?

Waya en de wolf

Op zoek naar een oud familiegeheim: Waya en de wolf

Waya en de wolf gaat over Waya. Hij woont op een berg in een sprookjesachtig bos, waar altijd een dikke laag sneeuw ligt. Daar woont hij met zijn vader en moeder, gelukkig samen in de sneeuw. Maar over zijn opa en oma weet hij niets. Zijn vader wil daar niets over loslaten, elke keer als Waya daarnaar vraagt, klapt zijn vader dicht.
Vastberaden om erachter te komen waarom zijn vader al jaren geen contact meer heeft met zijn opa en oma, begint hij samen met zijn wolf Tikaani aan een tocht over de bergen om een bezoek te brengen aan de herberg van zijn grootouders.

Onderweg komt hij dieren én mensen tegen, die hem helpen. En hij ontdekt een groot familiegeheim. Lukt het Waya om zijn familie weer bij elkaar te brengen?

Een spannend avontuur

Het eerste wat me opviel toen ik Waya en de wolf in mijn handen kreeg, was de ontzettend mooie kaft. Door die prachtige, sprookjesachtige illustratie op de voorkant, trekt het boek meteen je aandacht. Wanneer ik in een boekhandel zou staan, zou ik dus zeker meteen even dit boek in handen pakken!
De kaft is mooi, maar het verhaal is zo mogelijk nog mooier. Het verhaal wordt heel langzaam aan opgebouwd. Het verhaal is geschreven zonder haast, met veel aandacht voor de gevoelens en gedachten van Waya.

Ook worden er veel details beschreven. Dat zorgt ervoor dat je echt deelgenoot wordt gemaakt in de reis van Waya. In het verhaal worden er ook elke keer verhalen verteld. Deze verhalen hebben allemaal linkjes naar de uiteindelijke ontknoping en hebben te maken met het ontrafelen van het familiegeheim. Waya is een fantastisch hoofdpersoon. Een kind dat open en onbevangen naar de wereld om hem heen kijkt. Dapper, vriendelijk en doortastend. Een hoofdpersoon om van te houden.

Waya en de wolf

Weer een toffe titel van uitgeverij Billy Bones

Waya en de wolf is voor mij wel echt een boek wat in zou aanraden om te lezen! Ook is het een boek dat onmisbaar is voor schoolbibliotheken. Je ziet de laatste jaren veel graphic novels. Dit boek is juist echt het tegenovergestelde. Dit is een verhaal, zonder illustraties tussendoor. Maar doordat het verhaal zo wordt geschreven, zie je het echt voor je: het koude, barre landschap met sneeuw en ijs. Dit boek is een verhaal over vriendschap, familie en een groot familiegeheim. Ik wil er niet teveel over verklappen, dat zou zonde zijn, want het mooie van dit boek is dat het je echt verrast!

Waya en de wolf is een titel van uitgeverij Billy Bones. Zij timmeren de laatste jaren ontzettend hard aan de weg met allerlei gave boeken! Zo heb ik bijvoorbeeld ook al een boek van de serie ‘De Sterrensteen’ mogen reviewen, en heeft mijn dochter ook boeken gelezen van de Tempeljagers. (een soort Indiana Jones achtige avonturen). En als ik de site bekijk van uitgeverij Billy Bones, zie ik nog veel meer mooie titels voor op mijn verlanglijstje. Maar bovenaan dat lijstje ga ik eerst de andere 2 titels van Jonne Kramer zetten, want dit boek smaakt naar meer!

Specificaties Waya en de Wolf

Auteur: Jonne Kramer | Illustraties: K.J. Mountfort | Uitgever: Billy Bones │ 9789030507925│21 september 2021│376 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

kaft
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.