In vogelvlucht de wereld rond

Zie de wereld zoals je die nog nooit gezien hebt. Deze bijzondere reis gaat door de lucht! Kijk naar de wereld beneden vanuit een luchtballon. En laat je verrassen door de prachtige natuurlandschappen. Je vliegt over het Amazonewoud in Zuid-Amerika en de besneeuwde bergtoppen in de Himalaya. En van de Uluru in Australië tot de toendra in Scandinavië. In vogelvlucht de wereld rond staat garant voor uren zoek-, kijk-, en leesplezier!

In een luchtballon in vogelvlucht de wereld rond

Als kind droomde ik er al van om in vogelvlucht de wereld rond te gaan. Ik wilde altijd al echt kunnen vliegen. En toen ik die droom werkelijk maakte door te gaan parachutespringen, heb ik verschillende landschappen vanuit de lucht gezien. Ik vloog over bergen in Marokko, over een rivier in Frankrijk. Maar een van de meest bijzondere sprongen was uit een luchtballon boven Nederlandse weilanden. De stilte tijdens het opstijgen en het lichte gevoel tijdens te vlucht deden me weer denken aan de dromen die ik had als kind.

Toen ik het boek In vogelvlucht de wereld rond zag, moest ik die dus echt hebben. Uiteraard voor in de boekenkast van mijn zoontje, maar ik lees er graag uit voor en geniet van de prachtige uitzichten. En ik moet eerlijk zeggen dat dit boek me meer leert dan de leraar die vroeger de lessen wereldverkenning gaf. Daarom denk ik dat mijn zoontje er nog een hoop aan zal gaan hebben.

Uitklappagina’s in In vogelvlucht de wereld rond

In vogelvlucht de wereld rond

De drie uitklappagina’s met een extra weids uitzicht maken deze bijzondere reis helemaal af. Mijn zoontje vermaakt zich prima door de mooie illustraties van Paul Boston uitvoerig te bekijken. Af en toe roept hij me en vraagt: “Mama, wat is dit voor dier?” en ik snap meteen dat hij het zelf niet wist. Van een kraagtrap had ik nog nooit gehoord en de ocelot is bijna uitgestorven.

Wijze lessen

Na het lezen van In een vogelvlucht de wereld rond, weet je alle werelddelen en oceanen (weer) te vinden. En heb je veel geleerd over welke dieren waar leven. Maar ook weet je erna van alles over landschappen, zoals het tropisch regenwoud, woestijnen, steppen en het noordelijk woud. En op welke hoogte er altijd sneeuw ligt op de bergen.

De vlucht eindigt met beide benen op de grond. Met de woorden dat de natuur prachtig is, maar kwetsbaar. En dat de landschappen die de lezer heeft gezien in het boek, snel achteruit gaan… Maar er is ook hoop. “Kijk goed om je heen, dan zul je zien dat de natuur overal is. Ook waar jij bent.”

Enthousiast geworden?

Specificaties ‘In vogelvlucht de wereld rond’:

In vogelvlucht de wereld rond

Auteur: John Farndon | 9789000374137 | juli 2020 | 44 pagina’s | Uitgeverij: van Goor / Unieboek Spectrum | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.