Vrienden, een ode aan de belangrijkste mensen in je leven

Heb jij één hele goede vriend/vriendin? Of heb je juist heel veel vrienden? Zijn jullie al bevriend sinds je klein was? Of heb je elkaar later leren kennen? Zie je elkaar vaak? Of eigenlijk te weinig? Vriendschap, we hebben het allemaal. En toch is het met elke vriend/vriendin wel anders. Het belangrijkste is dat ze er zijn als je ze nodig hebt, en jij voor hen.

voorkant Vrienden door Daniela Sosa met vrolijke kinderen en gekleurde letters

Vrienden

Sommige vrienden heb je je hele leven.
Sommige vrienden zijn in de buurt, andere wat verder weg.
Er zijn vrienden die moed geven.
Vrienden die je aan het lachen maken.
Sommige komen tevoorschijn precies wanneer je ze het meest nodig hebt.

Een heerlijke ode aan de belangrijkste mensen in je leven: je vrienden.

Daniela Sosa

Daniela Sosa is een Roemeense illustratrice. Ze volgde een opleiding kinderboeken illustreren aan de Cambridge School of Art. De focus ligt dan ook op het illustreren van kinderboeken. Friends is haar debuut en hiermee is Vrienden haar eerste boek in Nederland. Eerder verzorgde ze wel de illustraties van enkele kinderboeken die hier ook zijn uitgebracht. Naast boeken illustreren werkte ze in Roemenië met andere artiesten aan een Tarot kaarten deck.

bladspiegel 1/3 allerlei kinderen over 2 pagina's verdeeld. Inclusief kind in rolstoel. Papieren vliegtuigje in de lucht.

Thema vriendschap

Wat een mooi boek is dit! De kleuren zijn een streling voor het oog. Al vind ik de knalgele cover dan een beetje uit de toon vallen. Toch past het wel bij het geheel en zal het boek vast opvallen in de boekhandel. De prenten zijn erg inclusief, van een meisje in een rolstoel tot kinderen van verschillende nationaliteiten. Erg knap hoe Daniela in 32 pagina’s zoveel verschillende vriendschappen uiteen weet te zetten.

bladspiegel 2/3 kinderen in het gras, 1 meisje met step. handen laten elkaar dino tekeningen zien

Het thema vriendschap is voor alle leeftijden. Want hoe lastig is het soms niet om vrienden te maken. Ook als je volwassen bent. Met dit prentenboek heb je allerlei invalshoeken zodat elk kind zich wel ergens in herkent. Onder vrienden vallen ook niet alleen je besties. Op vakantie kun je ze ook maken, al is het dan vaak maar voor even. En zo zijn er nog veel meer momenten waarop het fijn is als je een verbinding aan kunt gaan met iemand anders. Want zeg nou zelf; iedereen heeft het nodig zich verbonden te voelen.

bladspiegel 3/3 een briefje met envelop, foto en potloden. Lieve vriend ik mis je schrijf snel terug

Specificatie Vrienden

Auteur: Daniela Sosa | Vertaling: Sin Aerts | Illustraties: Daniela Sosa | Uitgeverij: Standaard uitgeverij/Davidsfonds/Infodok | 9789002278099 | 2023 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Natasja
Delen is enorm lief

Vier jaar geleden is Natasja haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.