Top Bob de reddende hond, een grappig leesboek

Top Bob is een hond. Nee, geen gewone hond. Hij denkt namelijk dat hij een soort detective is. Een reddende hond dus. Helaas voor hem hebben zijn baasjes dat niet door. Die zijn dan ook de hele dag weg. Top Bob is ook een beetje een klungel. Maar, uiteindelijk redt hij wel de boel. Hij vangt de boef waar het allemaal om draait in dit boek. Top Bob een reddende hond. Een grappig leesboek voor kinderen vanaf 6 jaar.

Top Bob de reddende hond

Top Bob en de Nederlandse Kinderjury

Het boek Top Bob en de reddende hond is genomineerd door de Nederlandse kinderjury 2020. Dat zegt op zich al genoeg. Illustraties en tekst zijn van Harmen van Straaten. Die kennen we nog van het vogeltje en andere Armeense sprookjes. Mijn dochter van 7 kan Top Bob makkelijk lezen. Voorlezen blijft natuurlijk ook leuk! Het boek is in ieder geval op AVI-M4 niveau. Top Bob en de reddende hond is grappig. Mijn stoere dochter zat hardop te lachen tijdens het lezen. En een verhaal over een hond doet het altijd goed bij kinderen.

Is Top Bob wel een reddende hond?

De vraag of Top Bob wel zo’n redder is blijft een tijdje hangen. Het verhaal is geschreven in de ik-vorm. Dus, door Top Bob zelf. Het lijkt alsof hij zelf vindt dat hij een reddende hond is. Dat is dan nog niet bewezen in daden. Top Bob is eerder een klungelende hond. Zijn baasjes, meneer en mevrouw Dril, zijn altijd de hele dag weg. Ondertussen is Top Bob druk in de weer. Als ze weer terug thuis komen ligt hij lui in z’n mand. Dus… hoe kunnen ze er nu achter komen dat hij de grote redder is?

Een hondenleven.

‘Zo, ben je tegenwoordig een waakhond?’ krijgt Top Bob te horen van zijn baasjes. Ze moesten eens weten wat voor een superhond ik ben! Top Bob, de reddende hond. dankzij mij is de buurt veilig. Ik breng braaf de tennisbal een paar keer terug. Ook speel ik alsof ik de bal niet wil teruggeven. Getver, ik moet ze gaan uitlaten in de regen. Zij met paraplu, ik zonder. Wat heb ik een hekel aan regen. Gelukkig hebben wij een saaie hond,’ zegt mevrouw Dril. Ze moesten eens weten.

Top Bob de reddende hond

Altijd werk voor Top Bob

Top Bob redt vooral andere dieren. Die zijn hem heel dankbaar. Zijn baasjes zien hem vooral als een slaaphond. Top Bob komt erachter dat er een inbreker actief is in de buurt. Daar gaat hij achteraan. Samen met Nero Buldog. Uiteindelijk weten ze de boef te pakken, samen op een rode scooter. En wie gaat uiteindelijk met de eer strijken? Juist Nero Buldog. Dat accepteert Top Bob. Want, er is altijd werk voor Top Bob. De reddende hond.

Tot Slot

Top Bob is een grappig boek. Geschikt voor jonge kinderen om alleen te lezen. Voorlezen kan natuurlijk ook. Top Bob is een klungel en eigenlijk ook een held. Je moet bijna van hem houden. Zo heerlijk eerlijk.

Specificaties Top Bob de reddende hond

Top Bob de reddende hond

Auteur: Harmen van Straaten | Uitgever: Leopold │ 9789025877538 │ november 2019 │ 64 pagina’s | Meer informatie vind je hier.

Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.