Jij met mij, een poëzieboek voor kinderen

Zoals jullie weten lees ik veel voor aan de kinderen. Ik heb hier zo mijn vaste momenten voor. Ook zingen wij veel kinderliedjes die natuurlijk in rijmvorm worden gezongen. Zo leren de kinderen al op jonge leeftijd wat rijmen is. Poëzie voor kinderen ontwikkelt. Zodoende kwam ik uit op het voorleesboek Jij met Mij van Robbert-Jan Henkes en uitgeverij Querido.

Poëzie voor kinderen

Muziek ontwikkelt, meertalige opvoeding ontwikkelt, maar poëzie voor kinderen ontwikkelt ook! In het prentenboek Jij met mij  staan maar liefst 20 gedichten voor kinderen, vanaf 5 jaar, die je bijvoorbeeld voor kunt lezen voor het slapen gaan.

Jij met mij

Jij met mij!

Marga van den Heuvel heeft op een schilderachtige manier de illustraties bij de gedichten gemaakt die precies passen bij de verbeelding van het jonge kind. Natuurlijk staan er moeilijke woorden in voor kinderen rond de 5 jaar, maar de taak aan de ouder om dit op een goede manier uit te leggen. En dat maakt Jij met mij ook een verrijkend boek.

poezie voor kinderen
  • Er staan grappige gedichten in zoals een vieze vis, broertjes salamander.
  • Leerzame gedichtjes over waarom en tegenstellingen, goede raad voor kinderen.
  • Mooie gedichtjes over de uil en de maan, beer in de thee.
  • Zelfs een mooi gedichtje voor een klein kindje over wat er door de deken heen steekt.

En nog veel meer prachtige poëzie voor kinderen in Jij met mij.

Jij met mij

Zelf vind ik het gedicht als het zomer winter is erg mooi. Veel mensen hebben het over wat als.. Dit gedicht laat je daar even bij stil staan op een mooie manier.

Meer poëzie voor kinderen in ontwikkeling

Wil je meer achtergrond informatie over wat poëzie voor kinderen voor de ontwikkeling  kan betekenen dan raad ik je een heel interessante scriptie over poëzie in ontwikkeling  aan, door Heike van der Vliet. 199 pagina’s dat wel, maar een absolute aanrader als je hier echt in wilt verdiepen. En anders is Jij met mij een mooie start.

Dit onderzoek is maatschappelijk relevant omdat ermee wordt aangetoond dat poëzie goed is voor onze ontwikkeling. Zij kan bijdragen aan een creatief en flexibel aanpassingsvermogen. Poëzie leert ons pragmatisch en zelfbewust naar anderen te kijken. Het spoort ons aan om onze verbeelding te gebruiken, leert ons metaforen te hanteren en helpt onze metacognitieve vermogens te ontwikkelen en onze sociale vaardigheden te verbeteren. Poëzie leert ons anders kijken en bewust te maken van de relativiteit van het eigen perspectief. Hierdoor groeit ons inlevingsvermogen, dat belangrijk is bij sociale interactie en communicatie.

Specificaties jij met mij

Auteur:  Robbert-Jan Henkes | Illustrator: Marga van den Heuvel | Uitgeverij:  Querido |  9789045120164 | 48 pagina’s | maart 2017 | meer informatie bij je lokale boekhandel of lees je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.