Pippa’s eiland – een tof vakantieavontuur op Ameland

Een tof vakantieavontuur in eigen land! Pippa’s eiland is een heerlijk boek voor kinderen van 9 tot 11 jaar. Over een meisje uit Ameland, een vlogger, een opa met geldproblemen en een spannend plan. Bij elkaar dus alle ingrediënten voor een boek boordevol avontuur.

hoofd

Ga je mee naar Pippa’s eiland?

Pippa woont op Ameland, en haar vakantie is saai. Er zijn al vijf weken voorbij, en ze heeft nog niets van haar zomer bucketlist af kunnen strepen. Haar ouders hebben een ijssalon en werken heel hard. Maar ze maken ook heel veel ruzie. Daarom is Pippa veel bij opa Kat. Dan ontdekt ze dat opa in grote problemen zit, want hij heeft een flinke schuld. Straks moet hij zijn huis uit…. Dan ontmoet ze Adam, die komt logeren op Pippa’s eiland in hun vakantiehuisje. Hij is een vlogger en samen bedenken ze een plan om opa te helpen. Maar opa ziet dat plan niet helemaal zitten. Uiteindelijk krijgt Pippa toch nog een hele avontuurlijke vakantie….

Een tof debuut van Martine van der Horn

Pippa’s eiland is geschreven door Martine van der Horn. Toen ik achterin het boek het stukje over de schrijfster las, kwam ik erachter dat dit pas haar eerste boek is! En dat debuut is zeker geslaagd! Pippa’s eiland is namelijk een vrolijk, zomers avontuur, wat heerlijk vlot wegleest. Een boek over een zomervakantie, maar wat je ook prima op elk ander moment kan lezen…. Het boek is prettig om te lezen, heeft een fijne lay-out én wat ik heel belangrijk vind, het is heel herkenbaar voor kinderen van die leeftijd.

Mijn eigen dochters van 7 en 10 herkennen zich helemaal in deze wereld, van een vlogger tot een bucketlist voor de zomervakantie. Pippa is een heerlijke hoofdpersoon. Ze is vrolijk, spontaan en haar gedachten en gevoelens zijn ook echt passend bij een kind van die leeftijd.
Ik las dat er meer boeken van deze schrijfster gaan volgen, dus ik ben heel benieuwd of dat een nieuw avontuur van Pippa gaat worden, of een losstaand verhaal.

Op avontuur op Ameland

Wat ik ook heel leuk vind aan dit boek, is dat het zich gewoon in Nederland afspeelt, en dan ook op een herkenbare plek. Kinderen die weleens op Ameland zijn geweest, zullen vast weleens het standbeeld van Hidde Dirks Kat gezien hebben, of de duinen herkennen. Hidde Dirks Kat was de over-over-over-overgrootvader van Pippa. Dat geeft dit verhaal ook een historisch tintje. Pippa’s eiland ziet er aantrekkelijk uit, want het is ook nog afgewerkt met leuke tekeningen van Marije Koelewijn. Soms wat kleine illustraties tussendoor, soms een paginavullende tekening. Pippa’s eiland is een heerlijk boek om mee te nemen in de vakantiekoffer. Of om gewoon lekker thuis op de bank te lezen!

Specificaties Pippa’s eiland

Auteur: Martine van der Horn | Illustraties: Marije Koelewijn | Uitgever: Veltman | 9789048319183 | augustus 2021 | 200 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.