Het leven van een allerbeste vriend – Jeff Kinney, een logboek van Theo Thorbecke

Iedereen kent inmiddels Het leven van een Loser waarin Bram Botermans en zijn vriend Theo allerlei avonturen beleven. In Het leven van een allerbeste vriend- Het logboek van Theo Thorbecke lezen we nu eens Theo’s kant van het verhaal.

Beste vrienden

Je ziet het gelijk, dit Leven van een allerbeste vriend is een boek die aansluit bij de serie Het leven van een Loser. De tekeningen en de manier van schrijven is allemaal hetzelfde. In eerste instantie gaat het over Theo maar als Theo aan Bram zijn logboek laat lezen wordt Bram kwaad. Eerst is Bram wat geïrriteerd over de tekeningen van Theo maar al snel heeft Bram een idee. Aangezien Bram op een dag rijk en beroemd zal zijn en iedereen zijn levensverhaal dan wel zou willen weten, leek het hem handig als Theo dit dan zou schrijven. Dus het verhaal wordt; Dagboek van Bram Botermans door Brams beste vriend Theo Thorbecke.

Theo begint met een autobiografie van Bram. Theo schrijft over de eerste kennismaking met Bram en over zijn familie. De eerste logeerpartij bij Bram, de eerste keer dat Theo Bram hielp met het feestje van Timon Lariks, de keer dat Theo ontdekte dat Bram een slecht studiemaatje is en meer van dit soort verhalen. Aan het einde van het boek verteld Theo nog snel iets over zichzelf en heeft eigenlijk maar één conclusie: Hij en Bram werken elkaar heel vaak op de zenuwen en dat bewijst het: Ze zijn beste vrienden.

Het leven van een allerbeste vriend logboek van Theo Thorbecke

Lekker Lezen

Ik vind Het leven van een allerbeste vriend – Het logboek van Theo Thorbecke eigenlijk net zo leuk als de serie van Het leven van een Loser. Theo verteld het verhaal hoe hij Bram ziet en hoe hij dit zelf eigenlijk beleeft. Deze boeken lezen makkelijk weg en de tekeningen en teksten zijn erg grappig. Deze boeken worden veel door 8-9 jarige gelezen en dat komt misschien ook omdat de verhalen zich afspelen vanaf groep 6. Ik heb weer gelachen om alle gebeurtenissen die Theo en Bram beleven. Gewoon lekker lezen dit boek.

Specificaties: Het leven van een allerbeste vriend logboek van Theo Thorbecke

Auteur: Jeff Kinney |  Uitgeverij De Fontein | 9789026150111 | oktober 2019 | 224 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Het leven van een allerbeste vriend logboek van Theo Thorbecke
Footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

2 reacties

  • Beste Blakala,

   Wat jammer dat je het geen leuk boek vond. Kun je ook vertellen waarom je deze mening hebt?
   Groetjes,
   Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.