Moet je zien – Milja Praagman, thema verbeelding en aandacht

In de moderne maatschappij krijgen veel kinderen geen reactie van hun ouders als ze wat willen laten zien. De reactie die ze krijgen is: sorry geen tijd, even wachten, even dit afmaken, ik ben even aan het werk ( thuiswerkers), even dit spelletje afmaken ( de gamers), mama/ papa is even aan het praten ( whatsapp) en ga zo maar door. Voor al deze ouders is hier een prachtig prentenboek die je ogen openen. Heeft jouw kind veel verbeelding? Of heb je dit niet door? Moet je zien! is een prachtig prentenboek en misschien ook wel een eye-opener. 

Moet je zien!

Moet je zien! verbeelding

In moet je zien vindt Egel een prachtige tak en wil hem laten zien aan Muis, Merel en Mol. Maar die kijken niet, ze kijken ook niet als hij net doet of de tak een zwaard is, ze kijken niet als hij hoog in de lucht springt en ze kijken ook niet als hij valt. Ze kijken zelfs niet als hij weghinkt met de stok als kruk. Egel heeft nog meer verbeelding met de tak maar Merel, Muis en Mol kijken ook niet als hij de tak als hengel gebruikt of de tak als tentstok gebruikt. Maar het regent en dan komen ze de tent in.

prentenboek geen tijd voor je kind

Dan zegt de stok krak. Nu heeft Egel 2 takken. Hij geeft er een aan Muis. Zij tekent met haar tak een hart. Egel en Muis breken hun stok in de helft en zo zijn er 4 takken. Met de 4 takken maken ze een lampionnenoptocht. Nu gebruiken ze alle vier hun verbeelding. Moet je zien!

Verbeelding

De vraag is natuurlijk waarom Muis, Merel en Mol hun vriend Egel geen aandacht geven in moet je zien! Ze zijn te druk met het staren naar een mobiele telefoon. Hierdoor hadden ze geen tijd om Egel aandacht te geven. Egel liet zien veel verbeelding te hebben tijdens het gebruik van de tak. Verbeelding is voor jonge kinderen onwijs belangrijk en het is nog mooier als je als volwassene ook nog beschikt over de nodige verbeelding.

Herkenbaar lieve mama’s en papa’s die deze blog lezen? Moet je zien is een prachtig boek over verbeelding, wat kun je allemaal met een tak, en over vriendschap.

En natuurlijk is moet je zien een leuk boek om cadeau te geven aan andere papa’s en mama’s die soms een beetje te druk zijn met hun mobiele telefoon of werk en geen tijd hebben om naar de verbeelding van hun kind te luisteren/kijken.

Specificaties Moet je zien

Auteur:  Milja Praagman | Uitgeverij: Leopold | 9789025873172 | 32 pagina’s | augustus 2017 | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.