Hubbelbubbelprik, een fantasierijk en muzikaal avontuur

Wat een heerlijk vrolijk, fantasierijk en muzikaal avontuur is Hubbelbubbelprik. Het verhaal is geweldig, de illustraties kleurrijk en de bijbehorende liedjes zijn prachtig. Maak je klaar voor de meest onvergetelijke reis door de ruimte. En ontdek de planeet voor stoute kinderen…

Hubbelbubbelprik

Synopsis Hubbelbubbelprik

Hubbelbubbelprik is het bruisende en avontuurlijke kinderboekendebuut van Yentl en de Boer. Vol humor, onbegrensde fantasie én bijzondere liedjes!

Ko wil van alles, maar helaas vinden zijn ouders dat niet goed. Hij zou zo graag willen schudden met de grote fles Hubbelbubbelprik met extra prik. En het haar van zijn vader kan ook wel een knipbeurt gebruiken tijdens zijn dutje. Voor straf wordt Ko naar zijn kamer gestuurd. Op dat moment is zijn grootste wens om te vertrekken naar de ruimte. Om dichtbij de sterren en planten te zijn waar hij dol op is. En dan opeens komen er vlammen uit de poten van zijn bed…. en schiet hij zo omhoog!

Zo start dit bijzondere en muzikale avontuur, waarin Ko terecht komt op de planeet voor stoute kinderen. Een plek waar kinderen verdwalen in nogagrotten, in snelle auto’s rijden, er vla uit de douche komt en waar reusachtige flessen Hubbelbubbelprik staan.

Met prachtige liedjes van Yentl en de Boer, te beluisteren via een QR-code!

Yentl en de Boer

De planeet voor stoute kinderen

Wauw! De planeet voor stoute kinderen is geweldig! Hubbelbubbelprik neemt je mee naar deze bijzondere planeet. Je zou er bijna expres stout voor zijn als dat betekend dat je daar naar toe mag. Snoepgoed in overvloed en precies doen waar je zelf zin hebt. Ook dingen die thuis nooit mogen. Klinkt perfect toch? Ik denk dat ik vandaag maar eens lekker stout ga zijn. Misschien mag ik dan ook wel naar de planeet voor stoute kinderen.

De planeet voor stoute kinderen

Muzikaal spektakel

Hubbelbubbelprik is niet alleen een onwijs leuk (voor)leesverhaal. Het is ook een geweldig muzikaal spektakel. Met een QR code in het boek kun je via verschillende platformen zoals onder andere YouTube, Spotify en Deezer de liedjes luisteren die gemaakt zijn bij het boek.

De liedjes van Yentl en de Boer zijn echt hele leuke en mooie liedjes. Ze versterken het verhaal door een extra dimensie aan emoties mee te geven. Ook zonder het boek te lezen luistert mijn zevenjarige dochter graag naar de nummers. De liedjes zijn stoer, grappig en heel erg mooi. Ik weet dan ook zeker dat elk kind zijn eigen persoonlijke favoriet zal hebben. Mijn dochter is dol op het nummer ‘Ik heb honger’. En dat snap ik helemaal, want dit liedje is enorm grappig. Mijn favoriet is ‘Het ruimtebed’, omdat ik de muziek zo mooi en rustgevend vind.

Eigenlijk hebben alle liedjes iets bijzonders. Hierdoor blijven ze stuk voor stuk in je hoofd hangen. Met de vrolijke deuntjes en pakkende teksten kun je niet anders dan meezingen. De teksten staan uitgeschreven in het boek wat lekker meezingen nog makkelijker maakt. Grote complimenten voor deze geweldige muzikale verassing bij dit toch al bijzonder leuke boek.

Debuut van Yentl en de Boer

Voor het lezen van dit boek had ik nog nooit gehoord van Yentl en de Boer gehoord. Dus na een korte Google zoektocht kwam ik op de site van dit muzikale cabaret duo. Want in het theater zijn Yentl Schieman en Christine de Boer absoluut geen vreemden. Al jaren treden zij samen op en wonnen zij verschillende prijzen zoals maar liefst twee keer de Annie M.G. Schmidt-prijs voor beste theaterlied. En als ik de liedjes hoor die bij dit boek horen verbaasd mij dit niets. Want deze zijn echt heel erg goed.

En zo komen we bij het kinderboekendebuut van Yentl Schieman en Christine de Boer. Wat hebben zij een waanzinnig leuk boek neergezet. De combinatie van het verhaal en de liedjes in Hubbelbubbelprik sprak mij vooraf enorm aan. En dit was in het echt nog leuk dan ik had gedacht. Ik hoop dus zeker nog meer van dit creatieve en veelzijdige duo te mogen lezen!

Hubbelbubbelprik

Met illustraties van Mark Janssen

Als kers op de taart is Hubbelbubbelprik gevuld met illustraties van Mark Janssen. Dit was voor mij echt een bonus en maakte dat ik dit boek niet kon overslaan. Ik hou van de gedetailleerde, kleurrijke stijl en soms een beetje gekke stijl van deze illustrator. Wat mij betreft past dit dan ook perfect bij het verhaal. Een prachtige samenwerking waar ik heel graag nog meer van zou zien.

Hubbelbubbelprik

Raden wij Hubbelbubbelprik aan?

Zeker weten! Hubbelbubbelprik is voor iedereen die dol is op fantasie en muziek. Wij hebben in ieder geval genoten van dit heerlijke avontuur. Het verhaal is geweldig en tart de grenzen van de fantasie. En laat je door de bijpassende muziek voelen wat er gebeurd. Ik denk dat dit ook een enorm leuk boek is om voor te lezen in de klas. Kinderen zullen helemaal op gaan in het bijzondere avontuur van Ko. Een avontuur vol fantasie, muziek en vriendschap.

Leestips bij Hubbelbubbelprik

Ben je op zoek naar andere leuke (voor)leesboeken zoals Hubbelbubbelprik voor kinderen rond de 7-9 jaar? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties Hubbelbubbelprik

Auteurs: Yentl Schieman en Christine de Boer | Illustraties: Mark Janssen | Muziek: Yentl Schiedam en Christine de Boer | Uitgever: Condor | 1 november 2023 | 96 pagina’s | 9789464530674 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.