Poes & Snoezie – Stop de tijd!

Stel je eens voor dat je de tijd stil kon zetten… De hele wereld bevriezen. Wat zou jij dan doen? De vriendjes Poes en Snoezie laten in dit verhaal een wel heel bijzonder trucje zien. En daarna is het tijd voor… KATTENkwaad! Poes & Snoezie – Stop de tijd!

Poes en Snoezie

Ik moet bij de bovenstaande eerste zin meteen even denken aan vroeger, aan Merlina, dat was in de jaren ’80 een spannende (en tegelijk grappige) TV-serie op de BRT. Zou iemand dat (nog) kennen? Het personage Napoleon – de uitvinder van het detectivebureau, een oude man in een witte stofjas – gebruikte zijn zogenaamde “parafix” (een paraplu) om mensen te bevriezen. En dat leverde vaak hilarische situaties op. Maargoed. In dit boek, Poes en Snoezie – Stop de tijd!, gaat het om KATTENkwaad. Door, jawel, katten!

Na het openslaan van het boek zien we meteen een grappig plaatje. Ik vind het altijd wel ‘iets hebben’ wanneer een schrijver na het lezen van de laatste bladzijde nog even terugkomt op zo’n prent. De schrijver van Stop de tijd! doet dit ook. Ik bekijk ze met mijn zoontje dan allebei nog een keer na elkaar. Vaak snap je deze plaatjes beter na het lezen van Poes en Snoezie stop de tijd en we bespreken dan nog even kort waar het boek overging. Heel kort, want in dit geval wil hij meteen het hele boek weer doorbladeren.

stop de tijd!

Kattenkwaad met Poes en Snoezie

Bij het woord kattenkwaad denk ik terug aan vroeger. Vriendjes en vriendinnetjes ophalen met de vraag: “Zullen we kattenkwaad gaan uithalen?”. Dat waren grapjes als belletje trekken of met zo’n gele PVC-buis op pad om besjes en/of pijltjes door openstaande ramen bij mensen naar binnen te schieten door heel hard te blazen in de buis. Maar dat soort dingen is niet (meer) van deze tijd.

Stop de Tijd! trucje

In Poes en Snoezie, Stop de tijd! weet Poes een trucje om de tijd stil te zetten. Plotseling stopt iedereen letterlijk waar die mee bezig is en Poes en Snoezie leven zich uit. Een lekker ijsje afpakken, de radio hard aanzetten, de klok een uur terugzetten en nog veel meer bedenken ze. Haha, ik zou zo mee willen doen en de verbaasde blikken van iedereen willen zien zodra Poes de tijd weer start.

Een leuk boek om te lezen dus. De plaatjes zijn getekend alsof je het echt zou kunnen zien gebeuren en de avonturen leuk bedacht. En het maakt me tegelijkertijd ook nieuwsgierig naar de toekomst van mijn zoontje. Wat zal hij verstaan onder kattenkwaad uithalen? Zal hij het eerlijk vertellen of zal ik er als moeder zelf achterkomen?

Poes en Snoezie

Nationale voorleesdagen

Ga je het thema katten doen met de nationale voorleesdagen dan is Poes en Snoezie stop de tijd, ideaal in te zetten naast Harry zoekt een huis!

Specificaties Poes en Snoezie stop de tijd

Uitgeverij: De vier windstreken | Auteur: Belinda Jordens en Marloes Kemming | 9789051166712 |
32 pagina’s | september 2018 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd poes en snoezie
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.