Moet je zien, prentenboek over verbeelding en aandacht

In de moderne maatschappij krijgen veel kinderen geen reactie van hun ouders als ze wat willen laten zien. De reactie die ze krijgen is: sorry geen tijd, even wachten, even dit afmaken, ik ben even aan het werk (thuiswerkers), even dit spelletje afmaken (de gamers), mama/ papa is even aan het praten (whatsapp) en ga zo maar door. Voor al deze ouders is hier een prachtig prentenboek die je ogen openen. Heeft jouw kind veel verbeelding? Of heb je dit niet door? Moet je zien! is een prachtig prentenboek en misschien ook wel een eye-opener. 

Moet je zien! verbeelding

Moet je zien!

In moet je zien vindt Egel een prachtige tak en wil hem laten zien aan Muis, Merel en Mol. Maar die kijken niet, ze kijken ook niet als hij net doet of de tak een zwaard is, ze kijken niet als hij hoog in de lucht springt en ze kijken ook niet als hij valt. Ze kijken zelfs niet als hij weghinkt met de stok als kruk. Egel heeft nog meer verbeelding met de tak maar Merel, Muis en Mol kijken ook niet als hij de tak als hengel gebruikt of de tak als tentstok gebruikt. Maar het regent en dan komen ze de tent in.

Dan zegt de stok krak. Nu heeft Egel 2 takken. Hij geeft er een aan Muis. Zij tekent met haar tak een hart. Egel en Muis breken hun stok in de helft en zo zijn er 4 takken. Met de 4 takken maken ze een lampionnenoptocht. Nu gebruiken ze alle vier hun verbeelding. Moet je zien!

prentenboek geen tijd voor je kind

Verbeelding

De vraag is natuurlijk waarom Muis, Merel en Mol hun vriend Egel geen aandacht geven in moet je zien! Ze zijn te druk met het staren naar een mobiele telefoon. Hierdoor hadden ze geen tijd om Egel aandacht te geven. Egel liet zien veel verbeelding te hebben tijdens het gebruik van de tak. Verbeelding is voor jonge kinderen onwijs belangrijk en het is nog mooier als je als volwassene ook nog beschikt over de nodige verbeelding.

Herkenbaar lieve mama’s en papa’s die deze blog lezen? Moet je zien is een prachtig boek over verbeelding, wat kun je allemaal met een tak, en over vriendschap.

En natuurlijk is moet je zien een leuk boek om cadeau te geven aan andere papa’s en mama’s die soms een beetje te druk zijn met hun mobiele telefoon of werk en geen tijd hebben om naar de verbeelding van hun kind te luisteren/kijken.

Specificaties Moet je zien

Auteur:  Milja Praagman | Uitgeverij: Leopold | 9789025873172 | 32 pagina’s | augustus 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Moet je zien
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.