Molly op de nieuwe school – een eerste deel in de leuke nieuwe kinderserie Molly

Heb jij vroeger op één basisschool gezeten of ben je ook een keer veranderd? Kon je makkelijk vrienden maken? Ik ben op de basisschool twee keer van school verwisseld. En ik vond dat niet altijd even leuk en was ook, net als Molly, best onzeker of ik wel weer vrienden zou kunnen worden met iemand. In Molly op de nieuwe school lees je hoe Molly zich de eerste dagen probeert te redden.

Molly op de nieuwe school voorkant

Waar gaat Molly op de nieuwe school over?

Molly op de nieuwe school gaat over een meisje, Molly, die op een nieuwe school gaat beginnen. Daar zijn veel meer kinderen dan op haar oude school. Ze vind het op school dan ook best spannend. Molly is ook bang dat haar vriendin van haar oude school, Ellen, haar vergeet. Het was makkelijker en fijner geweest als zij nog bij haar was! Gelukkig zit er een blond meisje in haar nieuwe klas en zij lijkt best lief!

Molly is een serie over vriendschappen en dromen, maar ook over het hebben van ’s werelds vervelendste én meest fantastische broertje. Molly op de nieuwe school is het eerste deel.

Molly op de nieuwe school achterkant

Mijn leeservaring van Molly op de nieuwe school

Voordat het verhaal over Molly op de nieuwe school begint, worden de personages die het meest voorkomen in dit boek, voorgesteld en er wordt iets over ze verteld. En er staat een plaatje bij van dat personage, zodat als je later de illustraties tegenkomt, je weet wie wie is. Molly op de nieuwe school is een dun en makkelijk boekje voor lezertjes vanaf 7 jaar. Dit boek kan zelfstandig gelezen worden, maar ook samen met een van de ouders of verzorgers. Er staan geen heel lastige woorden in. De schrijfstijl in Molly op de nieuwe school is erg prettig. Korte zinnen en een fijne lettergrootte. Ook is dit boek rijk geïllustreerd. Deze tekenstijl past perfect bij Molly op de nieuwe school.

Woordkeuzes

Ik ben een aantal woorden tegengekomen die ik niet geschikt vind voor in zo’n boekje als deze. Bijvoorbeeld ‘Mia is een sloerie’ en ‘Fuck school’. Dit zijn dingen die Molly leest als ze in de wc’s op het schoolplein zit opgesloten. Dit vind ik persoonlijk wat vreemde woordkeuzes voor in een boekje wat geschikt zou moeten zijn voor kinderen vanaf 7 jaar. Natuurlijk zijn dit wel teksten die kinderen in het echt ook tegen kunnen komen. Desondanks vind ik dat ze beter naar de vertaling van zulke woorden hadden moeten kijken en er een woord voor in de plaats hadden moeten zetten wat geschikter zou zijn voor jonge kinderen. Gelukkig komen die woorden maar eenmalig voor.

Bladzijde

Over Sabine Lemire

Sabine Lemire is geboren in 1974. Ze woont in Kopenhagen en heeft vier kinderen. Lemire studeerde af aan de Deense Design School en schreef al meer dan twintig boeken (niet allemaal vertaald). Naast schrijver is ze werkzaam als stylist bij verschillende kranten en tijdschriften.

Inhoud

Specificaties Molly op de nieuwe school

Auteur: Sabine Lemire | Uitgeverij: Volt | Illustraties: Signe Kjær | Vertaald (uit het Deens) door: Bernadette Custers | 2023 | 73 pagina’s | 9789021477589 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.