Koekoeksjong – het nieuwste boek uit de Fjällbacka serie

Ik ben echt gek op de boeken uit de Fjällbacka serie. Toen Koekoeksjong op mijn deurmat viel kon ik dan ook echt niet wachten tot ik het kon gaan lezen! Camilla Läckberg is een van de succesvolste Zweedse thrilleracteurs. Wereldwijd zijn er meer dan 31 miljoen boeken van haar verkocht. We hebben een paar jaar moeten wachten op dit elfde deel uit de serie. Ik neem jullie dan ook graag mee in dit nieuwe boek!

Koekoeksjong

Koekoeksjong

Twee verschrikkelijke gebeurtenissen schudden Fjällbacka op haar grondvesten. Een beroemde fotograaf wordt dood aangetroffen in een showroom en Henning Bauer, de Nobelprijswinnaar voor literatuur, wordt aangevallen op het eiland waar hij het tiende boek in zijn wereldberoemde serie schrijft. Patrik Hedström en zijn collega’s van het politiebureau van Tanumshede storten zich op beide zaken. Ondertussen verdiept Erica Falck zich in een cold case: de moord op een transgender vrouw in de jaren 80. Langzaam realiseert ze zich dat het verleden onlosmakelijk verbonden is het met heden…

Ouderwets spannend

Koekoeksjong is een ouderwets spannend boek uit de Fjällbacka serie. Het heeft een aantal kenmerken die in elk boek terugkomen, voor zover ik mij dat kan herinneren:

  • Meerdere verhaallijnen
  • Vlotte wisselingen
  • Erica Falck en Patrik Hedström die apart, maar toch ook samen, iets bijdragen aan het onderzoek
  • De titel die je gedurende het verhaal aan het denken zet

Het eerste typerende aan de Fjällbacka serie is dat er sprake is van meerdere verhaallijnen. In de basis zijn dit twee grote verhaallijnen. In Koekoeksjong is dat het ‘nu’ waarin de beroemde fotograaf dood wordt aangetroffen en de Nobelprijswinnaar wordt aangevallen. Daarnaast bestaat het ‘nu’ uit nog kleinere verhaallijnen, of eigenlijk perspectieven. Het verhaal wordt op verschillende plekken tegelijk beleefd.

Dat brengt mij op de vlotte wisselingen. Want bij Koekoeksjong moet je wel gefocust blijven. Ik betrap mijzelf er soms op dat ik terug moet bladeren, omdat er binnen de verhaallijn van perspectief wordt gewisseld. Zweedse namen zijn dan wat minder goed te onthouden. Dus zorg dat je scherp bent als je aan de Fjällbacka serie begint!

Koekoeksjong

Erica Falck en Patrik Hedström ook in Koekoeksjong

Heerlijk dat zowel Erica Falck als Patrick Hedström weer voorkomen in Koekoeksjong. Net als de andere personages die zo horen bij deze serie. Het leuke aan Erica en Patrick is dat zij een relatie hebben, maar beide vanuit hun werk bemoeienis kunnen hebben met een moordzaak. Patrik werkt bij de recherche, nee hij is nog steeds geen chef. Erica is schrijfster en zij schrijft graag over oude moordzaken. Regelmatig helpt Erica door haar luisterend oor de recherche een belangrijke tip te geven. Toch wordt het niet voorspelbaar, ook al is dit al 11x gebeurd.

Camilla Läckberg denkt altijd erg goed na over de titel van haar boeken. Zo heeft de titel Koekoeksjong mij meerdere keren tijdens het lezen van het verhaal aan het denken gezet. Ik zocht er een aanwijzing in voor de oplossing. Of dit ook daadwerkelijk zo is? Dat ga ik natuurlijk niet verklappen! Het is in ieder geval niet simpel om de dader van al het verschrikkelijks te vinden.

Stockholm

Ik heb echt weer genoten van het lezen van dit boek uit de Fjällbacka serie. Koekoeksjong heeft mij absoluut niet teleurgesteld. Binnen no time had ik het boek uit. Of het een aanrader is? Ja dus!

Specificaties Koekoeksjong

Auteur: Camilla Läckberg | Vertaling: Ron Bezemer | Uitgever: The house of books | februari 2023 | 448 pagina’s | 9789044354614 | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.