Mr. Mayfair, deel 1 van een nieuwe feelgood Mister-serie

Tussen alle thrillers, geschiedenisverhalen, romans en informatieboeken vind ik het soms heerlijk om af en toe of een feelgood/romcom boek te lezen. Na de serie Bridgerthon gelezen te hebben viel ik qua aanbod een beetje in een gat maar toen was daar ineens het boek ‘Mr Mayfair’ van Louise Bay. Een eerste deel van een nieuwe zesdelige Mister-serie.

hoofd Mr. Mayfair

Let the fake date begin in Mr. Mayfair

Mr. Mayfair gaat over Stella van wie haar vriend vanuit het niets aankondigt hun relatie te verbreken, om vervolgens te gaan trouwen met haar beste vriendin. Stella wordt tot haar verbazing wel nog uitgenodigd voor de bruiloft. Maar er is natuurlijk geen sprake van dat ze gaat. Helemaal in Schotland ook nog eens. Vergeet het maar!

Maar dan is daar Beck, die een pand in de Londense wijk Mayfair wil kopen van miljardair Henry Dawnay. Henry is voor hem onbereikbaar, totdat Beck erachter komt dat hij op een bruiloft in Schorland zal zijn.
Beck doet Stella een aanbod dat ze niet kan weigeren en Stella stemt ermee in, op één voorwaarde: dat hij doet alsof ze een relatie hebben. Zo vertrekt het duo naar Schotland. Let the fake date begin!

schutblad

Louise Bay

Mr. Mayfair klinkt uiteraard erg zoetsappig als je de achterflap leest. En ergens weet je al hoe dit verhaal gaat aflopen. Dan is het extra goed van een auteur als hij of zij je dan toch alle bladzijden weet blijven te boeien. En dat is Louise Bay gelukt. Met een vlotte, simpele maar doeltreffende schrijfstijl vlieg je door het verhaal heen. Wat ook wel weer jammmer is want ik had het boek zo uit. Het is te merken dat de schrijfster Bay al ervaring heeft. Eerder bracht zij al diverse romcomseries uit zoals de Royals-serie en de Empire State-serie, maar ook op zichzelf staande romans en zelfs een kerstroman. Haar boeken zijn voorzien van alle dingen waarvan ze zelf vindt dat ze die in het dagelijkse leven te weinig tegenkomt: mooie mannen, sex, romantiek en veel champagne.

mr mayfair

‘Je weet niet hoe je jezelf op de eerste plaats moet zetten, zei ik. ‘Het klinkt als cliché’
‘Ik denk dat ze krachtige persoonlijkheden hebben, en ik wil echt dat mensen van wie ik hou  gelukkig zijn.’ ‘Maar ze moeten ook willen dat jij gelukkig bent anders walsen ze over je  heen”

Ontstijgt de gemiddelde romcom

Over feelgoodromans of romcom valt natuurlijk niet al te veel te vertellen want het zijn nu eenmaal verhalen die volgens een vast patroon verlopen. Waar vervolgens weinig verrassing inzit en waarvan je al weet hoe het aflopen gaat. Toch kan er wel degelijk kwaliteitsverschil in zitten. Het boek ‘Mr. Mayfair’ ontstijgt de gemiddelde romcom omdat het net even wat verder gaat dan standaard. Allereerst zijn daar de gesprekken tussen de hoofdpersonages, die zijn herkenbaar voor mij als lezer en dat maakt dat je een band met de hoofdpersonages opbouwt. Ook worden de personages hier en daar vanuit hun zwakte belicht en is hij of zij dus niet alleen maar Mr. of Mrs. Perfect.

Het verhaal wordt iedere keer vanuit een ander personage verteld. Zo komt de lezer dichterbij de situatie maar ook dichterbij de personages. Daarnaast neemt Louise Bay, in tegenstelling tot andere romcom auteurs, meer tijd om details uitgebreider te beschrijven. En dan heb ik het niet over de kamerindeling en de kleur van het behang. Maar meer over de gebeurtenissen om de hoofdkarakters heen. Zo heb je het idee onderdeel te zijn van het verhaal. Het zou me niets verbazen als het tot een tv-serie omgezet gaat worden.

Natuurlijk komen ook de hetere scènes aan bod. Toch is ook hier het verschil dat die op een wat hoger niveau liggen dan gemiddeld. Al blijft de Nederlandse vertaling bij mij altijd hard overkomen. Persoonlijk vind ik de de Engelse woorden zachter en om in de sfeer te blijven: sexier!

Louise Bay heeft mij weten te verassen met haar eerste deel ‘Mr Mayfair’. Ik kijk al uit naar het volgende deel: ‘Mr. Knightbridge’!

Specificaties Mr. Mayfair

Auteur: Louise Bay | Uitgeverij: April Books | Vertaling: Kirtsten Groen | Aantal bladzijden: 334 | 9789493297197 | E-book 9789493297128 | Deel 1 Mister-serie | Oktober 2022 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Noelle
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Noëlle van deleestrein. Ik lees van alles en veel! Voor deleestrein schrijft ik al sinds 2012 recensies op Blogspot. Daarnaast leidt deleestrein ook al sinds 2012 een boekenclub waarin zeer divers door 8 leden gelezen wordt. Ik lees zelf ook graag diverse genres (al kan sciencefiction haar boekenhart echt niet blij maken), oude klassiekers en het nieuwste wat uitkomt.

4 reacties

  1. Ik zou deze graag willen lezen , omdat dit een reeks gaat worden en dat hou ik van.
    lezen tot einde en dan in spanning wachten op het nieuwe deel Spannenddd

  2. Klinkt inderdaad als een ideaal boek voor deze winterperiode! Graag een kansje om deze te kunnen ontdekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.