Mr. Knightsbridge – Louise Bay, een tweede deel van de Mister-serie

Nu de lichtjes en de romantische sfeer van kerst helaas alweer verdwenen zijn kon ik gelukkig nog wel door zwijmelen in het tweede deel van de zesdelige Mister-serie, Mr. Knightsbridge, van Louise Bay. Wat een heerlijke quilty pleasure is het om deze boeken te mogen lezen. Een goede combinatie van feelgood en roman, met een vleugje sensualiteit (al blijven de woorden rondom de liefde mooier in het Engels dan in het Nederlands).

hoofd Mr. Knightsbridge

Mr. Knightsbridge

Dexter Daniels heeft liever edelstenen dan vrouwen. Hij is de succesvolste juwelier van zijn tijd, is loyaal in zijn vriendschappen en volgens sommige is hij de knapste man van Londen. Maar wat er ook gebeurd, aan de liefde doet hij niet mee. Dan komt Hollie Lumen zijn wereld binnen en komt de wereld van Dexter piepend tot stilstand. Ondanks haar eenvoudige jurk en geleende schoenen is Hollie nog mooier dan de schitterendste diamant. Ze is stoer, grappig en volkomen onafhankelijk. Dexter kan zijn ogen niet van haar afhouden.

Hollie dacht dat een stage in Londen een goede manier was om haar verantwoordelijkheden in Oregon achter zich te laten en haar dromen waar te maken. Als ze al na een paar weken wordt ontslagen, denkt ze dat ze beter terug kan gaan. Hollie is geen type om hulp te vragen. Ze weet dat ze alleen op zichzelf kan bouwen. Dus wat is dat met die tall, dark & handsome stranger die haar blijft helpen? Zij gaat hem ook een handje helpen… Lees het in dit tweede deel van de Mister-serie: Mr. Knightsbridge.

Diamonds are man’s best friend


schutblad

Schrijfster

Louise Bay is de bestseller auteur van verschillende romcom series, stand-alones en zelfs een kerstverhaal. Haar boeken zijn voorzien van een hoop glitter en glamour maar ook de andere kant van de high society, het gewone leven, wordt belicht. Met een prettige en vlotte schrijfstijl wist de auteur me, wederom, van het begin tot het einde te boeien. Ondanks dat je natuurlijk al weet hoe het verhaal gaat aflopen leef je toch met de personages mee. Dat komt omdat Louise Bay haar personages echt uitschrijft. Ze belicht de goede en de slechte kanten. Hierdoor krijgen de personages echte karakters. De gesprekken die er onderling gevoerd worden en de situaties die ontstaan zijn herkenbaar. Zo kon ik me makkelijk met het verhaal identificeren. Al zit ik zelf meer aan de downstairs dan aan de upstairs kant hoor! Mr. Knightsbridge was weer genieten dus voor mij!

Maar als ik niet voor hen zorgde, wist ik niet meer wie ik welk pad op leidde.
Als ze allemaal hun eigen weg hadden, waar bleef ik dan?

quote
Diamonds Are a Girl’s Best Friend – Moulin Rouge!

Mister-serie

Het tweede deel van de Mister-serie, Mr. Knightsbridge, is heerlijk leesvoer voor de liefhebbers van mooie mannen en vrouwen, romantiek, champagne en een belofte op goed einde. De liefdesscènes ontbraken ook in dit deel niet. Al waren het in mijn beleving wel wat minder dan in het eerste deel, ‘Mr. Mayfair’, en was het iets minder plat beschreven. Dat vind ik persoonlijk wel prettiger. Tijdens het lezen bekroop me steeds het gevoel dat ik een aangepaste versie van de film ‘Love Actually’ zat te kijken. Net zo een fijn liefdesverhaal.

Mr. Knightsbridge is een tweede deel dus uit de boekenserie en deze boeken zijn tot nu toe totaal los van elkaar te lezen. Overkoepelende factor zijn diverse Misters. Nog vier delen te gaan…heerlijk!. Ik kijk alweer uit naar het derde deel, Mr. Smithfield.

We dansen aan de oppervlakte en dat is leuk zo. Ik bedoel, je bent geweldig om naar te kijken, en kaasfondue is een boeiend gespreksonderwerp, maar wat doen we hier als we allebei zo hard proberen niet te delen wie we zijn?

Specificaties Mr. Knightsbridge

Auteur: Louise Bay | Uitgeverij: April Books | Vertaling: Kirsten Groen | Eerste uitgave Engels: 2021
Eerste uitgave Nederlands: 2022 | Mr. Knightsbridge, deel 2 van de Mister-serie | Aantal bladzijden: 301 | 9789493297227 | e-book 9789493297159 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Noelle
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Noëlle van deleestrein. Ik lees van alles en veel! Voor deleestrein schrijft ik al sinds 2012 recensies op Blogspot. Daarnaast leidt deleestrein ook al sinds 2012 een boekenclub waarin zeer divers door 8 leden gelezen wordt. Ik lees zelf ook graag diverse genres (al kan sciencefiction haar boekenhart echt niet blij maken), oude klassiekers en het nieuwste wat uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.